реклама

реклама

7 жовтня сесія Черкаської обласної ради затвердила Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки.

Програма, що запроваджує в області гуманні стандарти поводження із безпритульними тваринами, передбачає створення у кожному районі Черкащини стерилізаційно-карантинного пункту, де безпритульні тварини проходитимуть карантин, стерилізацію та вакцинацію проти сказу. Програма дає алгоритм ефективного вирішення однієї із найбільш актуальних соціальних проблем для кожного із районів області - з урахуванням вимог діючого законодавства, що захищає тварин від жорстокого поводження.

Ініціатором створення Програми є Черкаський обласний благодійний фонд «Еко-Центр». Розробниками Програми є Управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації.

Виконання усіх заходів за Програмою координуватимуть Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації та Управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

Черкащина стала другим регіоном – на всю Україну - де Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами запроваджено  саме на обласному рівні. На сьогодні, власну Програму такого роду мають 4 населених пункти області, ще у 1 її буде прийнято найближчим часом. Наразі роботи зі створення стерилізаційно-карантинних пунктів, передбачених програмою, уже тривають у 3 населених пунктах області, а у Черкасах подібна методика уже працює  із 2009 року.

Про це повідомили у черкаському прес-клубі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100