Перше громадське радіо в Черкасах «Sunfish» відсвяткувало свою першу річницю. Засновники та ведучі радіо розповіли про перші успіхи.

Як розповіла креатор радіо, автор та ведуча радіопрограм Дарина Дячок, діяльність команди «Sunfish» почалась з університетського «Радіо ЧНУ».

- Ідея появи нашого проекту зумовлена тією ж причиною, що і створення самостійних проектів ведучих fm-станцій – цензура та підконтрольність університету. Зараз ми створили абсолютно новий формат і є незалежними від будь-яких структур», - розповіла Дарина.

Як стверджують представники громадського радіо, за рік вони створили 49 програм.

Зараз проект є абсолютно громадським без комерційної складової, - запевняє Дарина Дячок. Попри те вона не відкидає можливості, що в майбутньому радіо може стати комерційним.

Автор та ведучий радіопрограм Олег Магльований розповів, як створюються програми радіо «Sunfish».

- Здебільшого, у своїх передачах ми спілкуємось із цікавими людьми на актуальні теми. Наприклад, у моїй авторській програмі «Гутірка мп.3» ми говоримо з музикантами про музику та інше… Дарина, наприклад, займається каучсерфінгом (вид туризму, коли учасники безкоштовно діляться один з одним місцем для ночівлі під час подорожей, - ред.). Так ось, обов’язковою умовою для гостей Дарини є інтерв’ю на радіо. Якщо не даєш інтерв’ю – ночуй на вулиці, - жартома розповідає Олег.

Слід зазначити, учасником однієї з програм радіо «Sunfish» став і відповідальний редактор «Прочерку» Назарій Вівчарик. У розмові із засновником ГО «Книжковий маестро» Людмилою Фіть він розповів про свою літературну діяльність та видані збірники, куди увійшли його оповідання.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100