реклама
Sucurity Police

реклама

Українська медицина потребує негайних реформ: лікарі масово йдуть із державних лікарень. Найпатовіша ситуація на першій невідкладній допомозі. Її через рік можемо не отримати зовсім. А поки чиновники думають, що робити.

images

Інформацію подала в сюжеті Телевізійна служба новин, відрядивши знімальну групу на Черкащину.

Починається з найскладнішого: журналістка з лікарем їдуть у швидкій допомозі. І це не катання на атракціонах. Та ще й старі, розбиті, залатані автівки, що скоріше нагадують воєнні кадри радянського кіно. І таких карет швидкої допомоги 80%… Катастрофічно не вистачає і обладнання та препаратів.

«Зараз швидка реально потребує допомоги, – каже Ігор Фесун, заступник директора КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф… Швидка медична допомога ще тримається. Не валіть її з Києва, а допоможіть, бо на місцях роблять все, що можуть».

Нині лікарі масово звільняються.

Якщо терміново не почати змінювати радянську систему медицини, за рік можна втратити все. Потрібні законодавчі зміни. Поки що швидка допомога з останніх сил тримається на ентузіазмі самих медиків.

Заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський поки що не знає, як урятувати Швидку допомогу України. А почати планують з навчання кадрів…

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Сидоров 10.10.2016 20:40
Достойна оплата праці в першу чергу.Порядка еквівалент 800-1200 дол в місяць лікар. Це для початку. Достатня кількість і асортимент медикаментів для екстренної допомоги.Наявність відповідного та обладнаного апаратурою транспорту.Нормальні дороги, хто не віз травмованого по нашим дорогам , той не зрозуміє.Нормальні , облаштовані місця відпочинку для медиків на чергуванні, бо то важливо.Соціальний пакет та дієвий юридичний захист для персоналу скорої.
А Лінчевський не знає що робити. Планує навчання.Може він не на своєму місці?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100