реклама

реклама

Маломобільні групи населення (люди на візках, милицях, з дитячими візочками та вагітні на пізніх термінах, літні та хворі особи) в Черкасах практично позбавлені можливості безперешкодно діставатися багатьох органів влади.

Пандуси

Такий висновок зробили активісти правозахисної групи «Волонтер Черкащини» й працівники приймальні Української Гельсінської групи з прав людини в Черкаській області, про що вони повідомили «Прочерку».

– Невстановлення пандусів, кнопок виклику працівників є проявом дискримінації людей, – наголошує активіст «Волонтеру Черкащини» Тарас Щербатюк.

Про необхідність забезпечення рівного доступу до органів влади всіх громадян України – незалежно від того, мають вони здорові ноги чи ні, розмови в Черкасах ведуться роками. Проте, як учергове з’ясовується, навіть там, де є пандуси, вони часто зроблені формально й для практичного використання не годяться (наприклад, будівельним нормам не відповідає кут нахилу пандуса). Доступність до приміщень суду, виконавчої служби, відділів поліції людям з інвалідністю обмежена. Аналогічна ситуація в магазинах, аптеках, громадському транспорті, закладах освіти й навіть іноді в лікувальних закладах.

– Майже в усіх будівлях, де надаються адміністративні послуги населенню, пандуси є, – зазначив громадський активіст Микола Добровольський. – Але потрапити у споруду – цього недостатньо. Навіть у приміщенні міської ради ліфт не зупиняється на другому поверсі, а там, як відомо, – кабінет міського голови, його заступників (зокрема, Геннадія Шевченка, який займається проблемами людей з вадами здоров’я), приміщення, де відбуваються різні засідання міських органів влади.

Пандуси2

Бордюри майже скрізь по місту занадто високі, а тротуари – в неналежному стані.

Як зазначили громадські активісти, в Черкасах проводиться робота щодо усунення таких вад і недоречностей, але просування вперед залишається дуже кволим.

Активісти планують продовжити вивчення того, як рівне право доступу в громадські місця здійснюється в містах та районах Черкащини.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 noreply feedproxy@google. 12.10.2016 22:59
це дійсно так до начальника по соціальних питаннях що в міській раді не потрапити. цей генадій шевченко або ховається від відвідувачів або все зайнятістю своєю відхрещується лиш би не прийняти людину не говорячи про те що він питання пенсіонера чи інваліда якесь вирішить йому й пандуси якщо і там поставлять то все рівно він втіче від відвідувача.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100