реклама

реклама

7 жовтня 2016 року депутати Черкаської обласної ради підтримали депутатське звернення свободівця Сергія Воронова до Антикорупційного бюро України щодо перевірки Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області на предмет корупційної діяльності.

Підставою для звернення націоналіста стали непоодинокі скарги від громадян, зокрема сільських мешканців, щодо неправомірних дій Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області. Зокрема до депутата звернулися працівники соціальної сфери села Тимошівка Кам’янського району Черкаської області з проханням допомогти у питанні виділення їм земельних ділянок. З листопада 2015 року вони подали заяви та відповідні документи, але до цього часу Головне управління Держгеокадастру в Черкаській області шукає будь-які відмови у наданні такого дозволу та відправляє абсолютно різні листи-відписки на однакові за змістом заяви людей.

Сергій Воронов

«Йдеться про так звані «крадіжки землі», коли мешканці інших областей та регіонів без будь якого погодження місцевих рад масово отримали земельні ділянки в районах і передавали їх відразу великим сільгоспвиробникам та аграріям. Лише в Кам’янському районі за такою схемою було роздано до 1000 га землі людям, які не мають жодного відношення до міста чи сіл району. Натомість їх мешканці роками не можуть відстояти своє законне право на земельну ділянку. Тому громада має побоювання, що Головне управління Держгеокадастру може працювати на великий бізнес, ігноруючи при цьому простих українців, селян-трудівників», – пояснив депутат фракції ВО «Свобода» у Черкаській обласній раді Сергій Воронов.

Цю інформацію депутат виклав у своєму зверненні та просить Антикорупційне бюро перевірити її на предмет корупційної складової і розпочати розслідування за даним фактом. Під час сесії обласної ради депутати більшістю голосів підтримали звернення свободівця.

Про це інформує прес-служба партії

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Олексій 15.10.2016 01:15
Ліквідувати всі держгеокадастри !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Реґіональна Тальнівщина 14.10.2016 11:44
В держгеокадастрі сидить один криміналітет, корінь якого знаходить в одному дуже відомому футбольному клубі. Тут нічого дивного немає

А от дивно те, що депутати облради цей запит підтримали. Напевно, в когось скоро почнуть відбирати застовповану на 49 років земельку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Небайдужий 14.10.2016 11:15
Наперед передбачаю рішення Національного антикорупційног о бюро України: у розгляді депутатського звернення буде відмовлено у зв'язку з тим, що службові особи Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області не э суб'єктами справ, які підслідні вказаному бюро. А тому шановні депутати чекайте відписки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100