Учора в Черкасах віце-спікер парламенту Микола Томенко презентував діловий щоденник українця «Український щорічник-2012». Це видання підготували та видали Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та видавництво «Веселка».

– Особливість щоденника полягає в наступному: ми вирішили, що український народ переймає європейську традицію, він все менше любить писати. Тому ми зменшили кількість місця для записів і збільшили кількість загальної просвітницької інформації, – розповів Микола Томенко. – Цікавий запис «Що я зробив для України». Я їжджу Україною і у мене склалося враження, що влада активно скористалася з мого щорічника, але перейшла на щомісячники. Не знаю як його краще позиціонувати, можливо, як корупційний щомісячник. І це не лише в Черкаській області… Таке враження що це працює централізовано. От ви чиновник і у вас є такий блокнот. І ви щомісяця дивитеся: міліція здала стільки то грошей… До мене вже дійшла інформація, що дійшли вже донизу. Наприклад, не лише головлікарі платять, а й стоматологи, гінекологи...

Враховуючи, що презентація щорічника відбулася в черкаському музеї «Кобзаря», політик подарував музею портрет Шевченка.

– Це народна версія Шевченка. Картина 1940 року з Полтавщини, – вручив Микола Томенко картину директору музею Ользі Шарапі.

У свою чергу, Ольга Шарапа подякувала за подарунок, зазначивши, що за час заснування музею заклад зібрав більше 50 портретів Тараса Шевченка.

– Це і професійні, і самодіяльні роботи. І щоб вони були доступні широкому загалу, ми видаємо набори листівок з портретами. Вже видали два набори. Незабаром буде і третій, – зазначила Ольга Шарапа.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100