У суботу, 22 жовтня, в агентстві ICEA учні школи «Свідома освіта» поспілкувалися із Самантою, представником Корпусу Миру. Діти разом із волонтеркою розглядали, що таке емпатія та яким чином такий спосіб співпереживання впливає на свідомість молоді.

На початку зустрічі учні школи «Свідома освіта» не мали чітких знань про емпатію. Вони вважали, що це тотожне значення симпатії або ж абсолютно протилежне до симпатії. Тому Саманта провела яскраву презентацію про поняття емпатії, використовуючи інструменти вербальної та невербальної комунікації. Вона разом із дітьми детально розглянула, чим відрізняється жалість, емпатія та симпатія.

«Емпатія – це те, чого нам зараз не вистачає у супільстві. На цій лекції із волонтеркою Корпусу Миру ми розбирали потенційні ситуації, які можуть виникнути  практично щодня будь-де та з будь-ким. Думаю, що ці знання вагомо вплинуть на формування майбутньої особистості наших учнів», - переконана директор школи «Свідома освіта» Елла Шпаненко.

Школярам «Свідомої освіти» особливо сподобалася практична частина. Саманта розділила дітей на пари. Так, у тісному спілкуванні школярі практикували прояв емпатії. Вони розповідали про певну ситуацію, використовуючи усі вербальні і невербальні емфатичні інструменти комунікації. Після бурхливого обговорення діти із задоволенням переглянули освітні та соціальні відео ролики.

Нагадаємо, цього року тренери Міжнародного освітнього агентства ICEA розробили інноваційну програму для дітей та підлітків «Свідома освіта». Вона націлена спеціально для додаткового профорієнтаційного навчання школярів.  Першочерговим завданням проекту є розкриття індивідуального потенціалу дитини та визначення напрямків її майбутньої професійної освіти. Програма буде проводитися у Черкасах, Львові, Києві, Луцьку та Вінниці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100