Прокуратура міста Черкаси вимагає поновити законні права пенсіонерів та інвалідів на безкоштовний проїзд у електричному міському транспорті загального користування. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

За повідомленням заступника прокурора міста Черкаси Юлії Пасічної, прокуратурою міста Черкаси 18 жовтня принесено протест на рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 04.10.2001 року №1480 «Про затвердження планів розміщення тролейбусів КП «Черкасиелектротранс».

Юристи черкаського міськвиконкому активно взялися готувати інформацію у відповідь на принесений протест прокуратури міста. Юристи спробують пояснити, чим керувався виконавчий комітет, приймаючи таке рішення. Відповідно на найближчій сесії міськради, яка відбудеться 3 листопада, протест буде розглянутий і задоволений або відхилений. Про це «Прочерку» повідомив керуючий справами міськвиконкому Микола Кудрявцев.

Протест скеровано до розгляду у десятиденний строк. Як поінформував секретар міської ради Віктор Горкун, відлік часу розпочався після реєстрації протесту в канцелярії міськвиконкому.

Нагадаємо, з 10 жовтня у місті змінено режим роботи електричних транспортних засобів, а саме створено 6 маршрутів, на яких щодня забезпечується пільгове перевезення по одному тролейбусу на маршруті. Фактично із 45, що здійснюють щоденні перевезення громадян, у 39 оплата за проїзд виконується готівкою кожним пасажиром за діючим тарифом без надання пільг, а пільгові категорії громадян можуть скористатися правом на пільговий безкоштовний проїзд лише на 6 тролейбусах, що курсують з інтервалом від 75 до 130 хв. відповідно.

На переконання прокуратури міста, вказане рішення виконкому призвело до незручного для населення режиму роботи тролейбусів. Всього пільговиків, згідно даних Головного управління статистики у Черкаській області, в місті Черкаси 99 тисяч.

- У разі несвоєчасного розгляду чи незадоволення вимог, прокурору Законом надано право на звернення до суду, - наголошує Юлія Павлівна.

реклама

Коментарі  

 
+4 #6 Тролейбусний парк 26.10.2011 09:17
Горкун хай поверне півтора мільйона з держбюджету,які він поклав у кишеню своєму АТП. :D :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 КОСТЯ 26.10.2011 09:02
А что, разве там есть юристы?????????? :D :D :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 шаман 25.10.2011 23:15
Весь этот кавардак будет до тех, пор пока не будет монетизация льгот.Тем более известна цифра льготчиков!А может это никому и не надо?...воровать тяжелее буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 деда 25.10.2011 17:29
я не понял а что президент одарич не может самостоятельно принимать решения.в конце концов а где независимость от здравого смысла
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Марьяна 25.10.2011 17:04
Звичайно юристи будуть робити те, що їм накаже ОДАРИЧ, весь міськвиконком тримається на брехні,а вони не думають про те, що сьогодні ОДАРИЧ, а роки біжать бистро, і прийде другий голова і за ними аж засвистить, а сама Юлія Павлівна вже не така й молоденька, її також можуть красиво попросити з посади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Феникс 25.10.2011 16:58
а пенсионеры и инвалиды знают что их права не ущемлены?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100