реклама

реклама

Про принципи зниження шкоди від ін'єкційних наркотиків, найпершим з яких звучить: «Краще не починайте вживати наркотики», розповіли сьогодні колишнім в'язням та умовно засудженим особам у Кримінально-виконавчій службі міста Черкаської та Черкаського району.

Подаруй тепло_ФБ

Однак не всі можуть чітко виконувати такий принцип за різних життєвих обставин, тому лекція містила інформацію, яка, принаймні, допоможе знизити той шкідливий вплив, які несуть саме ін'єкційні наркотики.

– Використовуйте стерильні шприци, спиртові серветки. Варто знати відповідні місця, куди можна зробити більш-менш безпечний укол. Будьте уважні в тому, як ви вживаєте наркотики, раз уже почали, – розповідає представник організації «Відсерця до серця»Олексій Сорокін.

За його словами, краще про це розповісти і підказати безпечний шлях, вказати місця, де можна отримати допомогу, аніж потім рахувати смертність і серед таких категорій населення. Такі люди рано чи пізно повернуться у суспільство, тому такі лекції важливі, насамперед, для суспільства.

– Між кримінально-виконавчою інспекцією та організацією «Від серця досерця» налагоджена співпраця у проведенні інформаційних занять із особами, які перебувають на обліку в КВІ, - говорить старший інспектор Черкаського районного підрозділу КВІ Юлія Некраса. – Так спільними зусиллями ми вирішуємо проблемні питання та надаємо допомогу засудженим, які мають залежності.

Нині на обліку в кримінально-виконавчій інспекції міста перебуває 180 осіб. Такі інформаційн ізаняття в межах виховної роботи проводять раз на кілька місяців. Водночас працівники організації чергують щотижня і проводять роз'яснювальну роботу щодо того, які послуги надає «Від серця до серця», де така особа може отримати консультацію, допомогу та ін.

прес-служба ЧБО ЛЖВ «Відсерця до серця»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100