реклама
Sucurity Police

реклама

Фахівець управління охорони здоров’я облдержадміністрації дала відповідь на запитання читачів «Прочерку», які скаржаться на рідкісні відвідування медпрацівниками їхніх щойно народжених дітей.

1709w450zc0

Як пояснила заступник начальника відділу надання медичної допомоги матерям та дітям департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Людмила Стрелкова, щоденні відвідування здорових немовлят медпрацівниками залишилися далеко в минулому. Наразі діє наказ МОЗ №149 від 20 березня 2008 року, відповідно до якого лікар має відвідати здорову дитину протягом двох днів після виписки з пологового будинку, потім – через два тижні. Медична сестра відвідує немовля в перші дні після виписки (після лікаря), а потім – через три тижні після виписки з пологового будинку.

Починаючи з 1-місячного віку дитини і до 6 місяців батьки мають самі приносити малюка до лікаря на огляд, зважування, вимірювання та для отримання консультації щодо догляду. На сьомий та восьмий місяць дитину може оглянути медична сестра, на дев’ятий – знову лікар, на десятий та одинадцятий – медична сестра. Починаючи з року й до трьох років щорічно дитину оглядає лікар.

Але ці правила стосуються тільки здорових дітей. Якщо лікар під час огляду бачить, що дитина – недоношена, хвора або перебуває у сім’ї, яка належить до груп соціального ризику, відвідування медиків має відбуватися частіше.

Вікторія Трикоз

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Сидоров. 31.10.2016 20:55
При такій кількості педіатрів , як у Черкасах, з яких більша половина пенсійного віку , та при такій зарплаті, малоймовірно виконання наказу департаменту ОЗ у достатньому об"ємі. Чиновники від медицини повинні це розуміти і зняти рожеві окуляри.Мало видати наказ, потрібно забезпечити його реалізацію.Не силовими методами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 пенсіонер 31.10.2016 12:04
А в Брюселі до лікаря по графіку ходять з кількох тижнів. Мамі безкоштовно пропонують кілька масажів,проводя ться групові заняття...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100