Маньківським відділом Уманської місцевої прокуратури вивчено стан дотримання вимог чинного законодавства при виплаті державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям на території Маньківського району за результатами якого виявлено численні порушення.

Встановлено, що в серпні 2012 року жителька смт. Маньківка Черкаської області звернулась із заявою до Управління соціального захисту населення Маньківської РДА про призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям.

На підставі поданої заяви Управлінням соціального захисту населення Маньківської РДА того ж дня призначена державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям та в період з серпня 2012 року по вересень 2013 року включно вказана громадянка отримала грошові кошти допомоги в сумі близько 20 тис. грн.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (в редакції, яка діяла на момент отримання допомоги), державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям не призначається у випадках, коли у власності чи володінні малозабезпеченої сім'ї є земельна ділянка площею понад 0,60 га.

Як встановлено прокуратурою, при зверненні за допомогою вказана особа приховала три земельні ділянки площею 3,1706 га, 1,0000 га та 1,0000 га, які на праві власності належали їй та членам її сім’ї, тим самим ввела в оману працівника Управління соціального захисту населення Маньківської РДА.

За вказаним фактом Уманською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство).

Крім того, Уманською місцевою прокуратурою готується позовна заява в порядку цивільного судочинства про стягнення із вказаної особи надмірно виплачених коштів у розмірі 20 тис. грн. в дохід держави.

Про це повідомили в уманській місцевій прокуратурі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100