реклама

реклама

Люди, які сьогодні мешкають у гуртожитку Черкаського вищого професійного училища ім. Г.Ф. Короленка, скаржаться, що їх виселяють.

«Близько десяти років тому нам дозволили вселитися в гуртожиток, який знаходиться по вул. Смаглія, 6, – пишуть 17 мешканців у колективному зверненні до Президента, Прем’єр-міністра та керівників правоохоронних органів України. – Минула адміністрація гуртожитку одразу з моменту нашого вселення постійно запевняла нас про те, що жодних проблем в майбутньому не виникне, та згодом ми неодмінно отримаємо можливість приватизувати свої жилі приміщення. Повіривши у що, наші сім’ї познаходили необхідні кошти (що було, звісно, непросто) та здійснили євроремонти, тобто, повністю облаштували та значно поліпшили умови проживання...»

Мешканці гуртожитку, за їхніми словами, вправно сплачують усі необхідні платежі, в тому числі комунальні. Однак 29 вересня від імені директора ЧВПУ ім. Г.Ф. Короленка Василя Карбівничого їм було розіслано повідомлення про те, що до 1 січня 2017 року необхідно звільнити займану житлову площу. Якщо вони не виселяться, адміністрація змушена буде виселити їх у судовому порядку.

Автори звернення вважають, що гуртожиток можуть передати на баланс міста, розбити на квартири і відтак розпродати. Автори звернення підозрюють у діяльності Василя Карбівничого «корупційну особисту зацікавленість» і просять правоохоронців перевірити їхні підозри.

Натомість сам Василь Карбівничий, який в останні дні відчув особливий інтерес до своєї постаті з боку ЗМІ, дивується такому резонансу, адже, за його словами, наразі всі навчальні заклади впорядковують свої гуртожитки.

– Ми повідомили низці мешканців, що не продовжимо термін дії договору найму, який спливає на початку січня 2017 року, – зазначив у коментарі «Прочерку» Василь Олексійович. – Це – гуртожиток училища, він призначений для проживання учнів, працівників училища та, в крайньому разі, інших закладів освітньої сфери. Більше ніхто там не має права проживати. Як ці люди туди заселилися – про це треба питати попередніх керівників нашого училища. Але в мене виникла потреба заселити в цей гуртожиток дітей – цьогоріч ми прийняли більше дітей з різних районів області, і вони потребують безкоштовного проживання. А в мене немає куди їх селити! Тому тих людей, у кого в січні спливає термін договору найму житлового приміщення, було, відповідно до Цивільного кодексу, за три місяці попереджено, що цей договір продовжено не буде. У них є час знайти інше помешкання.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #11 Людмила 12.04.2018 20:21
В цьому гуртожитку,нічн ий вихователь,який тут і проживає,знущає ться над дітьми( є написана заява) але це аж ніяк нікого не цікавить усім просто байдуже,не вбили значить проблеми не має.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Питання 03.11.2016 15:01
Чудеса! усі правдиві коментарі мінусуються. Чи не примусив Карбівничий своїх підлеглих та учнів це робити?)))))))))))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Семен 03.11.2016 11:24
Цитую Гыкавка:
Проживание в общажных квартирах очень дешевое, втрое а то и вчетверо дешевле своей.

Не надо ля-ля, есть за комнатушку платят как за однокомнатную квартиру.
Пойди узнай.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Питання 03.11.2016 11:04
ЯКЩО НЕМА КУДИ СЕЛИТИ УЧНІВ, ЧОМУ ВІН ЗАСЕЛИВ СТОРОННЮ СІМ*Ю У ЗВІЛЬНЕНИЙ БЛОК?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Гыкавка 03.11.2016 09:17
По правде директор немного кривит душой, на балансе пту есть ещё их родная 9 этажная общага на луначарке. А эта общага напротив бизнесколеджа досталась ему после объединения с 9 училищем. Жильцов и там и там хватает. Формально директор абсолютно прав, общага только для учеников и персонала. Все остальные- по остаточному принципу и могут быть выселены если мест не хватает. Передать общагу на баланс города невозможно. Не смотря на местное финансирование - пту это государственная форма собственности, и на отчуждение имущества необходимо разрешение министерства образования. Конечно, директор может пугать жильцов таким образом и требовать себе на карман, но в таком случае его надо ловить за руку. Не думаю что он настолько туп, что после такого скандала позволит словит себя на горячем. Десяток другой людей он таки выселит, а те кто останутся - поймут что к чему и потянутся на ковёр сами. Проживание в общажных квартирах очень дешевое, втрое а то и вчетверо дешевле своей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Коваль 02.11.2016 14:34
Цитую 007:
Директор правий.

У чому він правий? Що в опалювальний період людей як собак хоче вигнати, а на їх місце вселити за хабарі нових? Чи 007 не знає, скільки зараз треба відвалити таким карбівничим? То який же ти після цього 007?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Коваль 02.11.2016 14:32
А що ж мовчить головний освітянин області Данилевський? Прочерк, візьміть у нього коментар. Колишній міліціонер, а тепер грізний директор практично без педстажу Карбівничий- його протеже. Чи ментам тепер усе дозволено, навіть виселяти людей на порозі зими, бо треба не тільки своїх вселити, а й не на своїх бабла зрубати- як і пАперЄднікі, да?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Мешканець 02.11.2016 10:55
А хто ж утримує приміщення у якому живуть "безкоштовно" студенти? Адміністрація гуртожитку і копійки не вклала, щоб привести комунікації та каналізацію у належний стан! Все за рахунок сімей, що проживають у гуртожитку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 007 02.11.2016 10:49
Директор правий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 lol 02.11.2016 10:00
Ребята, это ведомственное общежитие - работаешь - живи, уволился - уходи, дай другим работникам место. Нуждающихся в жилье хватает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100