реклама

реклама

Сьогодні в ЧДТУ відбувся II Черкаський міський фестиваль KAVAFEST. Всі охочі могли взяти учать у майстер-класах з приготування кави на піску, оцінити кулінарні здібності студентів, відвідати лекції присвячені кавовій тематиці або замовити кавовий портрет.

IMG_5089

Програма фестивалю виявилася надзвичайно насиченою. Протягом шести годин черкащани могли не лише насолоджуватися запахом та смаком кави, а й підвищувати рівень культури вживання цього напою. Адже зона лекторій збагатила кавоманів корисними знаннями та практичними порадами про те, правильно готувати каву, а також відкрити кавовий заклад та організовувати його роботу. Досвідом створення успішного бізнесу зі слухачами поділилися Анастасія Рубежанська, власниця кав’ярні «Білий Кроли Кава Шоп» та Олексій Харитонов, власник кав’ярні«CultCoffee».

«Починати потрібно з локації, перед тим, як ми відкривали «Білий кролик», я три тижні приглядавсь до місця. Потім потрібно придумати дизайн і загальну концепцію, а потім з усіма цим наробками можна йти до інвесторів. Важливо, щоб співробітники були командою й прагнули розвиватися. Ми можемо взяти на роботу будь-кого, навіть без досвіду роботи, головне - це бажання вчитися,» - говорить Анастасія Рубежанська, до речі переможниця минулорічного конкурсу «Битва бариста».

IMG_5075

У межах фестивалю визначили найкращу кав’ярню міста. Переможцем стало «Скандинавське кафе Fika». Нагадаємо, що оцінювання відбувалося за такими критеріями: голосування у соцмережах Fb та ВК, оцінка двох таємних експертів, інформаційне наповнення сайту, сторінок у соціальних мережах та активність їх ведення.

«Ми не помітили, що до нас приходили таємні гості, бо в нашому закладі доволі часто бувають перевірки. Наше керівництво присилає таємних покупців, тому ми завжди тримаємо марку. Ми чули, що інші кав’ярні відмовлялися, але в нас навіть думки такої не було. Дуже переживали й сподівалися на перемогу, тепер будемо святкувати», – з гордістю говорить бариста кав’ярні «Fika» Вікторія.

IMG_5081

На фестивалі також можна було продегустувати авторські смаколики від студентів ЧДТУ, які презентували «Печиво до кави» та майстер-клас  «Айсинг по кавовому печиву».

«Сьогодні ми навчаємо айсингу на імбирному печиві, яке готували наші студенти. Айсинг – це цукрово-білкова малювальна маса для виготовлення об'ємних кондитерських прикрас.Усі гості можуть спробувати розмалювати печиво за допомогою глазурі,а потім з’їсти або комусь подарувати», – ділиться секретом Лідія Палій, студентка спеціальності Готельно-ресторанна справа.

IMG_5084

Тетяна Ярош

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Кавоман 11.11.2016 14:52
Люблю Фіку, норм заклад, тільки місця малувато.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Сидоров. 10.11.2016 20:42
Треба спробувати цю скандинавську каву.Люблю якість. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100