реклама

реклама

hlibb Обласна влада обіцяє підписати меморандум із виробниками хліба, щоб утримувати сталу ціну на хліб. Про це ішлося під час прес-конференції Черкаського прес-клубу. Як повідомив заступник голови Черкаської облдержадміністрації Василь Корнієнко, в цьому році Черкащина вже зібрала 970 тис. тонн пшениці, з них 680 – продовольчої. Для хлібопечення область потребує 218 тис. тонн.

 - Згідно з розпорядженням Уряду, ми маємо сформувати тримісячний незнижуваний зерновий запас, - каже пан Корнієнко. - 55 тисяч тонн зерна – для виробництва борошна - ми закладаємо у регіональні ресурси. Зерно у сільгоспвиробників купуємо за цінами, обрахованими управлінням АПК.  Обговорюючи питання утримання ціни на хліб із провідними виробниками – «Ватутінським хлібом», «Черкасихлібом», «Уманьхлібом», облспоживспілкою -  ми запропонували їм відкривати кредитну лінію, щоб закупити зерно про запас уже сьогодні. «Ватутінський хліб» та «Черкасихліб» це питання вже вирішили.

Фінансовий директор групи компаній «Ватутінський хліб» Юрій Тренкін зауважив, що сьогодні відбувається зменшення обсягів споживання хліба. Більше печуть невеликі пекарні та супермаркети. Тож очікується спад хлібобулочного виробництва на 11%.

- Щодо меморандуму – то при тій кількості зерна, яка нам відведена, і з тими цінами, яка ним задекларовані, ми зможемо втримати ціни сталими протягом 2011-2012 років, - констатував Юрій Тренкін.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100