реклама

реклама

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко звернувся у правоохоронні органи щодо перевірки діяльності теплопостачального підприємства «Сміла Енергоінвест». Це сталося на обласній нараді, де керівники установ та відомств з’ясовували, чому вже вчетверте за нинішній опалювальний сезон відключають тепло в домівках смілян.

DSC_0002

Звернення Ткаченко передав керівництву обласної прокуратури та ГУНП.

– Але ж заборгованість має тенденцію до збільшення! – зауважив прокурор області Сергій Овчаренко. – Виходить, що є підприємство, яке зайшло і паразитує на комунальному майні смілян. Чого міська рада жодного разу не звернулася до суду, щоб розторгнути договір? Адже він не виконується однією зі сторін. Відповідальність «Сміла Енергоінвесту» ми, звичайно, доведемо і притягнемо до відповідальності, але ж і службова недбалість посадових осіб з міської влади тут теж є!

Цікаво, що як повідомив на нараді перший заступник міського голови Сміли Олексій Гончаренко, на сьогодні у Смілі відключено 6 чи 7 котелень. А поточна заборгованість теплопостачального підприємства перед НАК «Нафтогазом» складає 3,6 мільйони.

Іншу інформацію подав заступник голови ОДА Сергій Овчаренко. За його інформацією, у Смілі відключено 17 котелень і ще більша кількість буде на вечір, якщо не закриються борги…

Незрозумілою є і сума боргу. Так, за даними «Сміла Енергоінвест» борг становить 76,6 млн, за версією Нафтогазу – більше 90 млн.

DSC_0008

Так само не зійшлися в цифрах і щодо покриття поточного боргу. Зокрема, присутні представники «Сміла Енергоінвест» заявили, що винні 3,3 поточного боргу перед НАК «Нафтогазом» і кошти оплачені. У ОДА обіцяли перевірити інформацію, бо в них цифри інші.

– Щоб закрити ліміти від НАК «Нафтогазу», треба було заплатити 3,6 млн. Було знайдено 1,8 бюджетних коштів. Інші кошти мало надати підприємство і після цього мали надаватися ліміти. При цьому, якщо є проблеми, то влада має мати важелі впливу. А адекватної реакції з боку влади Сміли я не бачу, – зауважив Юрій Ткаченко.

Гончаренко зазначив, що влада насправді діяла, бо звернулася в правоохоронні органи, а через нардепа Сергія Рудика намагалися звернутися і в Кабінет Міністрів.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 вася 03.12.2016 17:02
це вам не працівників пресувати нарешті і він отримав своє
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Пошливы 22.11.2016 17:13
Смеляне терпилы...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 15ро25ач 21.11.2016 20:18
Що Леша, це не на колегії в обл ДФІ філософію розводити
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100