реклама

реклама

Обласна адміністрація звернеться до профільного комітету ВРУ з ініціативою внесення змін до закону про експертизу землевпорядної документації. Зокрема, аби повернути на місцевий рівень проведення експертизи земельних ділянок до 30 га, що пришвидшить процес земельних торгів, зауважив під час наради в ОДА перший заступник голови обласної адміністрації Віталій Коваль.

Нині ж в області по 79-ти водних об’єктах, які виставлятимуться на торги, визначено виконавців. Поміж них: ПП «Земекспертцентр», ТОВ «Земельне бюро», ТОВ «Контакт-Сервіс» та Товарна біржа АПК ЦО України. Наразі готують та погоджують землевпорядну документацію. Водночас директор ПП «Земекспертцентр» Олександр Тарасюк зауважив, що підготовка лоту – тривала. Вона вимагає організації документів на земельну ділянку, її оцінку, паспорт водного об’єкту та ін. Складність же полягає безпосередньо в дозвільній системі.

–У зв’язку із попередньо внесеними змінами до ЗУ «Про державну експертизу землевпорядної документації» всі проекти, незалежно від площі, мають проходити експертизу в Держгеокадастрі України, – поінформував Олександр Тарасюк. – Раніше експертиза ставків до 30 га проводилась на місцях. Так було швидше. Зауважу, для проведення експертизи одного проекту визначено 20-тиденний термін. З досвіду скажу – проект, як правило, повертається із зауваженнями і після доопрацювання повинен знову проходити експертизу.

Олександр Іванович також повідомив, що земельні торги проводяться не раніше ніж за 30 днів і не пізніше 90 після розміщення оголошення про торги безпосередньо на сайті Держгеокадастру України.

Натомість перший заступник голови ОДА Віталій Коваль доручив управлінню агропромислового розвитку обласної адміністрації підготувати звернення до профільного комітету Верховної ради України, щоб розглянути можливість внесення змін до законодавства.

– У рамках децентралізаційних процесів варто було б повернути на місця повноваження щодо проведення експертизи невеликих ділянок, – зауважив Віталій Володимирович, – адже це значно пришвидшить процес, а відтак і сприятиме наповненню місцевих бюджетів.

Віталій Коваль також запропонував розміщувати оголошення про проведення торгів і на інформаційних веб-сайтах ОДА та управління АПК обласної адміністрації з посиланням на офіційний сайт Держгеокадастру України. Це зумовить максимальну відкритість торгів.

Про це повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

 

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Коп 28.11.2016 13:24
Коваль тебя надо сменить а не закон
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 депутат 26.11.2016 22:02
Аби швидше продати, допродують все що тільки можна, не зрозуміло яку і кому захищають землю на сході.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100