У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького пройшов тиждень відзначення Дня Гідності та Свободи. У межах тижня студентська рада за підтримки відділу виховної роботи організувала та провела патріотичний флешмоб «Україна, в якій я хочу жити».

Два роки тому Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Це не свято, коли слід співати пісень і веселитись. Це день, коли ми, українці, маємо з шаною та повагою згадати тих патріотів, мужніх громадян, які стали на захист прав та свобод українського народу. Цей день відзначають у всіх куточках України.

Під час флешмобу студенти та викладачі фотографувалися з гаслами, які об’єднують усіх українців: «Ми — українці і пишаємось цим!», «Ми сильна нація і хочемо жити у вільній і квітучій Україні».

Ініціативу студентства пояснила голова студради ННІ української філології та соціальних комунікацій Марина Савченко: «Я вважаю, що заходи такого характеру слід проводити якомога частіше. Щоб виховувати в сучасного та молодшого поколінь почуття патріотизму та гордості за те, що живемо на цій славній землі. Почуття того, що ми українці і нам будувати майбутнє нашої Батьківщини. Нам слід із повагою ставитися до тих людей, які боронять Україну в нелегкі для неї часи. Україна — прекрасна держава зі своєю історією та культурою, солов'їною мовою, мальовничою природою. Ми повинні берегти все це та прагнути кращого!».

Про це повідомили на сайті Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 ... 26.11.2016 23:59
«Це день, коли ми, українці, маємо з шаною та повагою згадати тих патріотів, мужніх громадян, які стали на захист прав та свобод українського народу.» А ще згадати, що означає «гідність» - «Гі́дність — це поняття моральної свідомості, яке виражає уявлення про цінність всякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, що означає особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості.» І перестати нарешті брехати, красти, вбивати, давати і брати хабарі, ... І ще багато чого, що не сумісне із поняттям гідності... І не на один день, а назавжди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Черкащанин 26.11.2016 21:36
Молодці!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Муха 26.11.2016 16:53
Супер! Но флешмоб где студенты убирают улицы и парки более полезен. Лучше пышаться табличками.Д.Б.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100