Корсунця Юрія Хоружого доля привела в Сполучені Штати Америки. Спілкуючись в соцмережі, Юрій розповів про свій шлях до численних перемог. Про це пише "Черкаський край"

3aa3dc8cfa3c0a703e2951072b280748_M

Почався він, тільки-но хлопець пішов до школи й став відвідувати секцію кіокушин-карате, яку на той час вів Володимир Михальов. Потім наставником юного спортсмена став тренер ДЮСШ з дзюдо Микола Нечипоренко. Згодом під час навчання в Національному університеті державної податкової інспекції доля звела з дворазовим чемпіоном СРСР з боротьби самбо Віктором Ткаченком. Завдяки настановам нового тренера Юрій здобуває численні перемоги на змаганнях різного рівня. Має звання майстра спорту України, віце-чемпіона світу з рукопашного бою, золото чемпіонату України з бойового самбо. Про своїх перших наставників, їхні життєві уроки та виховання Юрій згадує з вдячністю і сьогодні.

На запитання, яким вітром віднесло його в чужу країну, Юрій відповідає, що завжди хотів займатися єдиноборствами в США. Тут вони, каже спортсмен, на високому рівні розвитку. Окрім того, нова країна відкрила перед Юрієм нові перспективні можливості для того, щоб збудувати успішну (враховуючи завзятість та наполегливість юнака) спортивну кар’єру. Однією зі сходинок до мрії стало здобуття першого місця на Чемпіонаті Америки з самбо, що відбувся цьогоріч у травні.

— У змаганнях, які відбувалися в місті Філадельфії, штат Пенсільванія, честь своїх країн захищали спортсмени з Білорусії, Литви, Узбекистану, Казахстану, Грузії, Канади, Колумбії, Бразилії, Франції, Німеччини та з інших країн. Україну представляли четверо спортсменів зі мною включно, — розповідає Юрій. — Дуже вдячний своїм рідним і близьким за підтримку.

Здобувши золото престижних змагань, Юрій розповідає, що вже готується до наступних. Тренується юнак в спортклубі «Самбо-дзюдо Нью-Йорк». Тут, каже, відточують свою майстерність хлопці з Естонії, Білорусії, Сербії, Бразилії.

— Якщо говорити про українців, які живуть у Нью-Йорку, то вони дуже дружні, — ділиться Юрій. — Щороку відбуваються українські фестивалі. В штаті Пенсільванія, в м. Еленвіль, є навіть 20 гектарів землі в лісі, що належить українцям. Є Спілка Української Молоді (СУМ). Тут відбуваються концерти з українськими естрадними зірками та різні заходи. Коли є час, я з великим задоволенням відвідую СУМ.

Багатомільйонний Нью-Йорк відразу мене вразив. На що відразу звернув увагу? Звичайно ж, на те, що тут безліч спортивних майданчиків з найсучаснішими тренажерами і футбольних (бейсбольних) полів. До речі, США посідає перше місце в світі за кількістю спортзалів на душу населення.

У Нью-Йорку майже кожні вихідні відбуваються марафони або забіги. Тут дуже популярні крос-фіт і змішані єдиноборства (mixed martial arts). На пляжах є також багато волейбольних майданчиків.

Тут спорт взагалі дуже доступний. Чи не тому США є лідером майже на всіх Олімпійських змаганнях. Можна навіть проаналізувати, дивлячись на останні... Я, приміром, ходжу в тренажерку і плачу 30 доларів. Тут, окрім тренажерів, є ще басейн, баскетбольний, волейбольний зали, сауна. Тобто непогані умови.

Спілкуючись із Юрієм, дізналася, що його мрією є кар’єра тренера. Залишається побажати успіхів у досягненні намічених цілей і повернення в Україну з новими вагомими здобутками.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100