реклама

реклама

Нині на Черкащині для учасників антитерористичної операції зарезервовано 337 земельних масивів загальною площею 2 400 га, з них призначені для будівництва 86,5 га, для садівництва – 85 га, для сільськогосподарської діяльності – більше 2 тисяч га. Про це у понеділок на нараді в ОДА повідомила виконувач обов’язків начальника управління Держгеокадастру Оксана Сіроштан.

ato.r695x430

– Протягом 11 місяців цього року управлінням було зарезервовано 209 масивів. Інформацію ми розміщуємо на офіційному сайті, і учасники АТО можуть обрати ділянку, яка їм найбільше підходить. На сьогодні в області виявили бажання отримати земельні ділянки більше 7 тисяч учасників АТО. Станом на 1 грудня нашим управлінням видано більше 5,5 тисячі наказів про надання дозволу на розробку проекту землеустрою для отримання в подальшому ділянок у власність. З них 841 дозвіл на загальну площу більше 100 гектарів для ведення індивідуального садівництва. І 4 тисячі 400 дозволів на загальну площу більше 8,5 тисяч га для ведення особистого селянського господарства, – відзвітувала фахівець.

Оксана Сіроштан також зазначила, що не завжди вдається результативно співпрацювати в цьому питанні з районною владою, бо не всі інформують про наявність вільних ділянок. Є й інша проблема – учасники АТО не бажають отримувати землі під пасовища і сіножаті, оскільки не зможуть використати їх за призначенням. Не завжди бійці АТО звертаються і до землекористувачів, вважаючи, що це має робити управління Держгеокадастру. Оформлення документації також вартує коштів, а це не подобається АТОвцям.

– Інша проблема: небажання землекористувачів надавати погодження на вилученння земельних ділянок, посилаючись на тяганину у внесенні змін до договорів тощо. Адже хтось з осіб, при отриманні ділянки, може сам обробляти її, а землекористувач тоді залишиться без певної площі. Не хочуть іноді надавати погодження і в сільраді, мотивуючи тим, що в них незабезпечена соціальна сфера, що вони втрачають надходження до бюджету, – розповідає про ситуацію Оксана Сіроштан.

Самі ж учасники АТО, за її інформацією, хочуть отримувати земельні ділянки насамперед в межах міст, а найбільше – в межах міста Черкаси.

Голова ОДА Юрій Ткаченко, в свою чергу наголошує, що під прикриттям учасників АТО, використовуючи переваги, які надаються нашим бійцям, землі нерідко оформлюють інші громадяни, щоб проводити обробку земель сільськогосподарського призначення.

– Були такі випадки. Доводилося відбивати більше десятка рейдерських атак і вирішувати ситуацію з правоохоронцями. Слава Богу, залишилися всі живі, але були поранені, – зауважив Юрій Ткаченко.

Він дав завдання завдання головам РДА спільно із Центром допомоги учасникам АТО проаналізувати процес виділення земельних ділянок за весь рік. А районним керівникам Держгеокадастру порадив інформувати голів районів про вільні ділянки в районі.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #4 коп 06.12.2016 10:50
Цитую стабилизец:
Понятно, что атошникам енти огороды нафиг не нужны. Интересно, пошел бы кто защищать эту страну забесплатно.


Конечно - НЕТ :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 федор принципиальный 05.12.2016 16:16
Ткаченко сказал,а что он предпринял против этого беззакония или это его брательник позарился на эту землю?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Семен 05.12.2016 15:12
О, проснулись. Это знают даже школьники что под АТОвцев берут земли чинуши и депутаты.
Те в свою очередь помогают ее быстренько получить и оформить, потом дарится/продается.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 стабилизец 05.12.2016 14:11
Понятно, что атошникам енти огороды нафиг не нужны. Интересно, пошел бы кто защищать эту страну забесплатно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100