реклама

реклама

Проблема, куди відправляти дітей на відпочинок, котра виникла після анексії Криму, помалу розв’язується. Діти з Черкащини відпочивають не тільки при школах, а виїжджають і в табори відпочинку. А двоє маленьких черкащан цьогоріч відпочили у Каліфорнії (США).

230854723542345-001_i

Про це йшлося під час сьогоднішнього розширеного засідання координаційної ради Черкаської ОДА з оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей та учнівської молоді.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв, за результатами цієї роботи в 2016 році Черкаська область посіла в Україні ІІ місце (торік – ІІІ). Відпочинком та оздоровленням охоплено 72% дітей шкільного віку. Черкащина не тільки надає ці послуги своїм дітям, а й приймає на так звані «патріотичні зміни» маленьких жителів Донбасу.

За словами начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максима Зеленського, особливу увагу в області приділяють організації відпочинку та оздоровлення пільгових категорій дітей. З’явилася можливість відправляти їх у новий український «Артек» – колишній санаторій Кабміну в мальовничому місці під Києвом. Усі проблеми із комунікаціями, які раніше виникли в цьому закладі, наразі розв’язано.

З’являються нові форми організації відпочинку дітей. Зокрема, як зазначила заступник начальника управління освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна, близько 7 тисяч школярів охоплено в літніх мовних таборах. Торік таких закладів було 160, а цьогоріч – аж 253. Там діти не лише відпочивають, а вдосконалюють знання іноземних мов – із ними працюють учителі та волонтери, в тому числі іноземні.

Особливу увагу під час засідання звертали на якість оздоровлення дітей, а також залучення до відпочинку дітей із районів, де з цим поки що проблеми. Серед таких районів найчастіше називали Корсунь-Шевченківський та Черкаський. Остання обставина особливо «зачепила» заступника голови ОДА Костянтина Омаргалієва, який раніше очолював Черкаський район.

– Мені дуже неприємно це чути, – зізнався він.

Керівник Федерації профспілок області Петро Шевченко закликав робити все можливе, щоб знаходити можливість оздоровлювати дітей саме на території Черкаської області. На його думку, це було б і доцільно, і справедливо щодо організаторів відпочинку.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 RATM 07.12.2016 16:38
Цитую MICHAEL:
Незрозуміло, діти чиїх батьків їздили в Каліфорнію

Цитата: "Як зазначив заступник голови облдержадмініст рації Костянтин Омаргалієв"
Подозреваю, что одного ребёнка зовут Алёна, а второго Тамерлан :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Не тупИ! 07.12.2016 15:18
Цитую Реаліст Комаров:
Якби 2000 дітей, то про це б слідувало писати,а так випадковий факт.

Ти, комаров, мабуть дуже багатий чувак, якщо можеш 2000 чол відправить на відпочинок у Каліфорнію :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 MICHAEL 07.12.2016 15:09
Незрозуміло, діти чиїх батьків їздили в Каліфорнію
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Реаліст Комаров 07.12.2016 14:41
Якби 2000 дітей, то про це б слідувало писати,а так випадковий факт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100