реклама

реклама

«Нагорода знайшла свого героя»  — звісно, такий штамп можна було б використати у назві замітки. Але переконана, що такий трохи помпезний заголовок не сприйняв би сам Андрій Олександрович. А ще неодмінно ніяковіючи, додав: „Ну, який я герой?“. Хоча тут із ним можна і посперечатись.

Андрій Більда — людина, яка сповідує активну громадянську позицію. Це звичний для нього стан душі, якою він жодного разу не покривив. І в армії, і на „гражданке “ завжди керувався простим правилом, яке давно для себе визначив, — бути чуйним до чужих проблем.

Навіть, коли йому можна було „відкосити“ від призову в армію та переконати лікарів, які не давали йому дозволу на службу в ВСУ та у зоні АТО, він проявив наполегливість та пішов служити. Адже відчував, що потрібен саме там, де війна. Служба у складі черкаського Автобату дозволила „познайомитись“ з цілою купою проблем, з якими військові стикались щодня. Розкрились очі і на негайні потреби української армії. Просто дивитись, або жалітись на них комусь, — зовсім непритаманне Більді явище. Тож, будучи військовим, він почав діяти та активно допомагати армії. Варто згадати, як знайшов меблі, як вмовив військове начальство провести ремонти у приміщеннях Автобату заради більш комфортного побуту військових та як разом із товаришами вирішував проблему реконструкції даху казарми, яка не ремонтувалась з минулого століття.

Та перебуваючи в армії, Андрій Олександрович не забував паралельно опікуватись спортом. За що був відзначений, як меценат року. Нагадаємо, що Більда встигав буквально з передової вирішувати питання спорядження черкаських олімпійців, бо просто не міг стояти осторонь. Добре розуміючи, наскільки повільною та загальмованою в нашій країні є бюрократична машина, часто вкладав у майбутні перемоги спортсменів кошти власного бізнесу.

До речі, відзнаку найкращого мецената спорту за Андрія Більду отримував Олександр Шокал. Згадується, як під час урочистої церемонії він щиро заявив, що про доброчинність Андрія Більди можна говорити годинами. Дійсно, краще не скажеш!

До медалі „За сприяння збройним силам України“ Андрія Більду представили від військової служби правопорядку. Майор Андрій Борисов розповів нам, що його знайомство з депутатом міської ради Андрієм Більдою відбулося ще у 2014 році. Саме тоді, коли відчувався брак необхідного спорядження, як для українських військових, так і для служби правопорядку, він разом із громадським активістом Юрієм Сасом передав 10 бронежилетів та касок для воїнів під час їхньої ротації в зону АТО. У подальшому Андрій допомагав з придбанням нового „взуття “ для трьох автомобілів, які готувались до зимового виїзду в зону АТО. Андрій Борисов також розповів, наскільки його вразили ділові та людські якості його тезки, який здався надзвичайно легким у спілкуванні та на підйом.„Згадую, наше спілкування з неодмінною вдячністю, — додає Андрій Борисов. — Будь яке питання Андрій Олександрович вирішує майже миттєво“.

Нагадаємо, що у жовтні Андрій Більда був звільнений у запас та відразу взявся за справи Черкаського відділення Національного олімпійського комітету, яке очолює. Він вдячний усім, хто помітив його благодійну роботу за високу державну нагороду, але відзначає, що робить добрі справи, не заради відзнак, а за покликом своєї небайдужої натури.

Тетяна Балякіна, «7 днів Черкаси»

реклама

Коментарі  

 
0 #4 федор принципиальный 09.12.2016 09:38
Очередь следущая за радуцким-посмотрим хватит у него мужества пойти послужить нашему отечеству или он,как инвалид,со своим весом не пройдет комиссию ? А Андрей что бы о нем ни говорили патриот-не был на передовой,не сидел в окопах,но в отличии от своих коллег-депутатов в это тяжелое время для народа не отсиживался в теплых кабинетах,как шурик.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Лютий 08.12.2016 19:10
Протошнило....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Грім 08.12.2016 16:39
Портрет в рамку. На стіну. Будемо молитись...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Ох 08.12.2016 16:20
Що є то є, Андрій дуже комунікабельна людина, з перших хвилин розмови враженя що давно знайомий.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100