Зима – це час для запашного какао, теплої ковдри та цікавої книги. Як не помилитися з літературним вибором? Як обрати атмосферну книгу? Молодіжна громадська організація «Книжковий Маестро» знає відповіді на ці запитання.

У листопаді цього року в Черкасах стартував новий літературний проект «ЧеЧитка». Читачам запропоновано 9 книг сучасних українських авторів  із провідних видавництв, які є яскравими літературними новинками 2-16 року та займають високі позиції у рейтингах книголюбів. До переліку увійшли такі твори: «Коханка з площі Ринок» А. Кокотюхи, «Тут і тепер» І. Роздобудько, «Цензор снів»  Ю. Винничука,  «Тато в декреті» А. Чапая,  «Баборня» М. Лаюка, «І тим,що в гробах» А. Бондаря, «Зазирни в мої сни» М. Кідрука, «Соната вітражів» С. Носаня, «Помирана» Т. Антиповича. Після прочитання черкащанкам запропоновано оцінити книги за певними критеріями, які й допоможуть обрати найкращу книгу організаторам акції.

За місяць існування проекту  найбільшою популярністю користується книга молодого татуся  Артема Чапая «Тато в декреті».

«Рекомендую прочитати усім: і чоловікам, і жінкам; і молодим, і вже не дуже; і тим, хто хоче завести дітей, і тим, хто ще не хоче!..», – такий відгук про книгу залишив один із найактивніших читачів проекту «Чечитка» Євгеній.

Варто зазначити, що Артем Чапай завітає до жителів та гостей міста вже 12 грудня у театр-студію «PROtest».

Найбільш оригінальною композицією, на думку книголюбів, можуть похвалитися книги «Зазирни у мої сни» Макса Кідрука та «Баборня» Мирослава Лаюка. Обидва твори увійшли до короткого списку конкурсу «Книга року ВВС».

Команда «ЧеЧитки» настільки потужна, що вже змогла залучити до активного читання конкурсних книг більше ста черкащан. Наприклад, активно читають представники місцевих ЗМІ ( «Рось» і «Прочерк») , громадські активісти, депутати міської та обласної рад, викладачі, студенти, школярі. Долучились до проекту і бібліотеки міста, зокрема Черкаська обласна дитяча бібліотека та Обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка. Адже  деякі, запропоновані для прочитання і оцінювання книги, вже були на той час у фондах останньої. Ті ж, які відсутні , були негайно замовлені в інтернет-магазині, оплачені  благодійником, і вже за кілька днів надійшли до відділу абонемента.

Важливим питанням лишається фінансування проекту. Команда «ЧеЧитки» шукає спонсорів, які б змогли допомогти в оплаті  книжок.  Кожна гривня буде залучена до проекту для покриття вартості книг.

Шукайте усю інформацію на наших сторінках: https://www.facebook.com/events/1047040078738938/ та https://vk.com/che_chytka, а також звертайтесь за номером телефону 0974599070, 0937321145 Людмила.

Наталія Ярошенко

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Андреевич 13.12.2016 17:33
Полностью согласен с таки-так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Таки-так 11.12.2016 13:07
За винятком С. Носаня - відомого черкаського письменника, сьогодні на літературній карті Черкащини практично не залишилося письменників (хоча членів спілки багато). Всі пішли в політику, або в пустозвонство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Загалом 11.12.2016 11:28
Залучили більше сотні черкащан з 230-тисячного міста! Вражає (( Це означає, що люди масово відмовилися від читання книг, що читати їм дорого і нецікаво.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100