реклама

реклама

Увечері 17 грудня під загальноміською ялинкою на черкащан чекатиме цілий чан збитню – старовинного слов’янського напою із медом та прянощами.

- Це один із найдавніших і найулюбленіших напоїв наших предків – саме тому ми ні хвилини не сумнівались, коли наш факультет запросили приготувати для черкащан напій на свято, - розповідає декан Факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ Лариса Чепурда. - Перебрали до 50 рецептів збитню, який на Русі готували із найрізноманітнішими травами і продавали у стаціонарних «збитневих куренях» у  найбільш людних місцях. Його пили і улітку – холодним, для тамування спраги, але особливо популярним був гарячий збитень, який пили узимку як зігріваючий і протизастудний засіб. Наш збитень - на основі обліпихи та імбирю, з лимонами та апельсинами, збитий з медом та прянощами - також буде дуже корисним для черкащан: вітамінним та імуностимулюючим.

Про це повідомили в Черкаському прес-клубі.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Сфера втюхування 13.12.2016 11:59
"... напоєм часів Київської Русі": лимони, апельсини, імбир, прянощі. Мотнулись воєводи на юга і получився такий собі грог від Ярослава)))Ну а взагалі-то в Київській Русі Новий рік відзначали 1 березня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100