реклама

реклама

Від акапельного звучання до рокових ритмів! Дивовижні колядки та щедрівки лунали у першій козацькій столиці – Чигирині, 17 грудня. Там, у межах Фестивалю Святого Миколая відбувся Всеукраїнський конкурс колядок, щедрівок та пісень про Миколая. Про це повідомляє «kolodar».

Учасники конкурсу приїхали з усієї України – з Києва і навіть з Краматорська. Загалом цього дня Чигирин зустрів більш як 650 колядників та щедрувальників.

– Такий конкурс відбувся вперше і ми навіть не очікували, що так багато талановитих колективів відгукнеться на запрошення. Головною ідеєю стало відродження давньої української традиції – адже здавна саме на Миколая українці розпочинали вчити різдвяних пісень, – констатує ініціатор Фестивалю Святого Миколая, голова Громадянського руху «За процвітання Черкащини» Наталія Нетовкіна.

Компетентне журі у складі української співачки Анжеліки Рудницької, ігумені Свято-Троїцького  монастиря матінки Катерини, громадської діячки Світлани Саламатової та заступника генерального директора агропромислової компанії «МАЇС» Таїсії Руснак оцінило виступи колективів у категорії «Аматори» та «Професіонали».

– Чесно кажучи, я була вражена високим рівнем учасників конкурсу. Оцінювати такі дивовижні колективи було непросто, – поділилась враженнями українська співачка Анжеліка Рудницька.

У результаті переможцями в категорії «Аматори» стали:

І вікова категорія – Ансамбль «Веселі нотки» Чигиринської дитячої музичної школи. Керівник: Валентина Смагленко;

ІІ вікова категорія – Фольклорний  ансамбль «Мариця»;

ІІІ-ІV вікова категорія (об’єднана) – народний аматорський хоровий колектив «Розкопанчаночка».

Переможці отримали грошові призи у розмірі 4000 гривень кожен. Меценатом призового фонду в категорії «Аматори» стала український дизайнер Олена Оглобліна.

Спеціальну відзнаку журі у розмірі 1000 гривень отримали також колективи: Жаботинські викрутаси, гурт «Дзвонарики» Смілянської школи-інтернат, Народно-фольклорно-аматорський колектив «Калинова родина».

Натомість у категорії «Професіонали» переможцями було визнано:

ІІІ місце – Народний фольклорно-пошуково-дослідницький гурт «Курінець». Приз – 5000 гривень.

І місце розділили зразковий фольклорний гурт «Щедрик» та вокальний колектив «Стодивниця». Кожен з колективів отримав 15 тисяч гривень.

Спеціальний приз журі у розмірі 1000 гривень отримав народний художній колектив «Зернятко».

– Меценатами призового фонду в категорії «Професіонали» стала Група компанії «МАЇС» та громадська організація «Ділові українські жінки». Це люди з безмежними серцями, які не просто забезпечити грошові призи, а підтримали кращі колективи України у пошуковій, дослідницькій та творчій діяльності з відродження українських традицій, – відзначила Наталія Нетовкіна.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100