реклама

реклама

Створення так званих госпітальних округів може стати першим кроком до об’єднання кількох районів у повіти. Про це йшлося під час нещодавньої наради в Міністерстві охорони здоров’я, повідомив у коментарі «Прочерку» директор обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Владислав Свириденко.

750_300_3920 – Як зазначив директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак, в Україні існує тенденція до того, що районів, які існують зараз, не буде. Для того, щоб зробити більші територіальні одиниці (повіти), потрібно відпрацювати логіку такого об’єднання. Є слушна думка: більшість служб потребує хіба що офісних приміщень, і їм легко переїхати з одного райцентру в інший. А от лікарні з їхньою інфраструктурою перенести непросто. Тому в керівництві держави схиляються до того, що спочатку, в 2017 році, треба сформувати госпітальні округи, проаналізувати їхню роботу, виправити можливі помилки, і коли розподіл районів на госпітальні округи буде завершено, на їхній основі створити адміністративно-територіальні одиниці – повіти, – розповів про озвучені на конференції плани Владислав Свириденко.

Нагадаємо, що на Черкащині планується створити 5-8 госпітальних округів. Торік у грудні всі українські області розробили свої проекти госпітальних округів. 19-им областям міністерство підтвердило ці проекти, а семи, в тому числі й Черкаській – повернуло на доопрацювання.

Кожний округ охоплюватиме кілька районів. Ідеться про те, щоб вибрати найбільш потужну, перспективну лікарню, яка розташована на відстані розумної доступності до всіх населених пунктів округу, й створити на її базі лікарню інтенсивної терапії: зробити до неї нормальні дороги, обладнати її сучасним медичним устаткуванням, набрати кваліфікований персонал. Наприклад, центром госпітального округу могла б стати Третя лікарня «швидкої допомоги» Черкас. Інші лікарні округу можна перепрофілювати на менш потужні стаціонари інтенсивної терапії, заклади планового та відновного лікування і хоспіси.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Реаліст 06.01.2017 07:20
Для об"єднання потрібні хороші дороги. Щоб їх зробити-потрібні хороші керівники.А їх немає. Є тільки бездарі і злодії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Марат 05.01.2017 23:15
Реформирование медицины надо начинать с сокращения управленческого аппарата до минимума, дабы не возникало в их головах "реформаторских" идей. Ибо опять выделенные на псевдореформы средства рассосутся по чиновничьим карманам, как уже было не раз.
А медицинскую помощь необходимо приближать к пациенту, а не отдалять ее. А горе реформаторов в село. Организовывать здравоохранение на местах, а не в уютных кабинетах! Ибо языки чесать и советы давать может каждый, так что авторов к выполнению, велкам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 П 05.01.2017 20:55
Повіти?!! Які ще в дідька повіти? Вже зовсім з глузду поз’їжджали... Реформатори дідькової матері... Давайте ще губернії з уїздами пригадаємо - це ж ще не одну "рехворму" зробити можна! То « Депутати заВТердили програму екстреННої медичної допомоги», то "«Недоколихані» реформи", тепер ось медичні повіти... Скільки можна вже знущатися з тої медицини?! Вона скоро зникне як явище з такими реформами - не матимемо ні лікарень (будівель), бо "оптимізують" і "зайві" "прихватизують", ні лікарів, бо умов ніяких і після "оптимізації" не буде ні робочих місць, ні житла поблизу лікарні, ні ліків, бо своїх відповідно до "доказової медицини" не випускаємо, а закордонні дорогі. Та й, якщо так подивитися - і нащо нам та медицина? Депутати, міністри і президенти (схоже, на цьому наш український "демос" і закінчується) можуть і в Європу поїхати, у них уже навіть візи є, чекати не треба. А "плебсу" лікарні не потрібні. На жаль, виходить так...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Сидоров 05.01.2017 19:39
Бідна , нещасна медицина. Її вже стільки раз реформували.Але грошей не дають.Надіються на самовиживання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 прохожий 05.01.2017 10:02
МОЗом розпочато геноцид українського народу. Напевно влада поставила завдання як найшвидше зменшити кількість населення, а як це зробити - через медицину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 toten 05.01.2017 09:55
"більшість служб потребує хіба що офісних приміщень, і їм легко переїхати з одного райцентру в інший" - а как добираться сотрудникам, где жить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100