12 січня 2017 року активісти Черкаської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та Громадської організації «Студентська Свобода» виявили факт проведення виставки диких тварин у Черкасах та звернулися до Поліції для фіксації порушення закону.

Слід зазначити, що згідно Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» стаття 25, пункт 3 забороняється створення та діяльність пересувних звіринців, пересувних зоопарків та пересувних виставок диких тварин.

У торгівельно-розважальному центрі «Хрещатик Сіті» свободівцями було виявлено виставку «Світ Джунглів», у рамках якої черкащани могли, придбавши квиток, подивитися на диких тварин (макаку, сокола, білку, крокодила та ін.) у клітках.

Активісти викликали патрульних поліцейських, аби зафіксувати правопорушення та покарати власників виставки. Оксана Парфентьєва, жінка, яка назвала себе власником диких тварин відмовлялася засвідчувати свою особу та стверджувала, що її приватний звіринець є стаціонарним, але 15 січня вони поїдуть додому.

«Тварини на цій виставці мають жахливий вигляд, деякі з них поранені. На прохання надати документи на тварин, власниця відмовила. Показала лише договір оренди площі в «Хрещатик Сіті». Тому ми окремо хотіли б дізнатися, чому торгівельний центр сприяє вчиненню незаконних дій. Також обурило те, що ця виставка гастролює по всій Україні, зокрема ми бачили, що перед Черкасами вона була у Вінниці. Тому я закликаю побратимів у інших містах України відстежувати появу таких виставок та реагувати на них відповідним чином. Ми зобов’язані сприяти тому, щоб в Україні виконувалися закони!», - коментує ситуацію організатор акції свободівка Діана Тяско.

На завершення Діана Тяско написала заяву про вчинення кримінального правопорушення Оксаною Парфентьєвою. Свідками подій були депутат Черкаської обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Воронов та активістка «Студентської Свободи», секретар Молодіжної ради при міському голові Черкас Наталія Ярошенко. Свободівці обіцяють моніторити стан розгляду протоколу та слідкувати аби власників виставки покарали за жорстоке поводження з тваринами.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Оверко 13.01.2017 20:08
Краще б так переймалися за жорстоке поводження з людьми. Також багато хто з людей, знаходиться в жахливому стані. Поїхали б до Порошенко-Гройсмана та прослідкували щоб їх покарали за жорстоке поводження з людьми ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 свобода 13.01.2017 14:17
є робота!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100