реклама

реклама

Усього 442,8 грн на день виділяє на утримання одного вихованця в Будинку дитини на Черкащини, інформує «Українська правда». З цих коштів 65% йде на зарплати, 25% – на оплату комунальних послуг, 7% (31 грн) – на харчування, 1,4% – на одяг і взуття, 0,6% - на медикаменти.

310ad78-jitomir-rebenka На дітей в будинках-інтернатах області передбачено 155 гривень в день. З них 48% розраховане на виплату зарплат, 23% – на оплату комунальних послуг, 12% (18,6 грн) – на харчування, 3% – на медикаменти, 13% – на інші витрати.

На одного вихованця санаторних-шкіл інтернатів область передбачила 90,8 гривень в день.

На підопічного загальноосвітньої школи-інтернату трохи більше – 94,7 гривні. На вихованця спеціальної школи-інтернату – 190,2 гривень в день. Дізнатися, як розподілені ці суми за статтями витрат, не представляється можливим, оскільки область вирішила не розшифровувати їх структуру.

Схожа ситуація – в інших областях України.

Світлана Ільяшова, фахівець в сфері фінансового контролю, сказала в коментарі виданню:

– На утримання дитини в інтернатних установах та закладах соціального захисту держава виділяє від 2,7 до 18,3 тисячі гривень на місяць. Здавалося б, кошти не маленькі, а реально на харчування, лікування, предмети гігієни витрачається на одну дитину в день в середньому по країні близько 30 гривень, більша частина з яких фінансується за рахунок її ж пенсії або соціальної допомоги. Причина не тільки в недостатньому фінансуванні, а й у тому, що нормативи фінансового забезпечення вихованців в окремих випадках не відповідають рівню теперішніх цін (наприклад, вартість одягу, взуття, білизни для однієї дитини визначена на рівні 276 - 386 гривень на рік). До того ж, формування бюджетів інтернатними установами проводиться не на основі реальної потреби, а за лімітами, доведеними департаментами місцевих держадміністрацій.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 депутат 14.01.2017 13:02
А чим, і перед ким, провинились діти, які мають батьків, але ці батьки, і того не можуть дать своїм дітям?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 льолік 13.01.2017 21:38
Красти треба менше. Подивіться на співробітників інтернатів - в двері не поміщаються :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100