реклама

реклама

Майже 5 тисяч спеціалістів медичного профілю готові боротися зі спалахами епідемії грипу на Черкащині. Що ж до медпрепаратів, то нині в медичних установах області у інфекційних відділеннях станом на 10 січня знаходиться більше 43 тисяч упаковок антибактеріальних засобів, «Таміфлю» – 329 упаковок та 18 упаковок «Реленца».

Про це в облдержадміністрації на нараді у понеділок повідомив заступник управління охорони здоров'я Черкаської обласної державної адміністрації Олег Найдан.

Разом з тим, він уточнив, що в аптеках «Таміфлю» купити неможливо, лише під замовлення.

– Справа в тому, що виробник «Таміфлю» має певні обсяги виробництва. Ми ці обсяги замовили і очікуємо до кінця січня, – зазначив чиновник.

– Але ж це найбільш дієвий засіб проти грипу? – уточнив голова ОДА Юрій Ткаченко.

– Не всім треба приймати ці протизапальні препарати. Для цього є відповідне обстеження, протокол надання медичної допомоги. У кожному лікувальному закладі є певний запас. Звісно, він дуже мінімальний. але ми готові до надання медичної допомоги. Враховуючи, що під кінець січня ми очікуємо за оперативною інформацією надходження «Таміфлю» в аптечну мережу, то просимо керівників місцевого самоврядування закладати кошти на покупку ліків для резерву. Також галузі потрібні кошти для закупівлі індивідуальних засобів захисту та дезінфікуючих засобів, – зазначив Олег Найдан.

Чиновник зауважив, що за орієнтовними підрахунками лікування одного ускладненого випадку грипу коштує в межах 6-9 тисяч гривень.

Юрій Ткаченко також закцентував увагу представників влади на місцях на виділенні коштів для медичних установ.

– Щоб лікарні мали запас ліків вже до кінця січня, – зауважив він.

Нагадаємо, що з початку року в Черкасах одна людина померла від грипу.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 коп 16.01.2017 18:09
На хер эта вакцина уже нужна, если пол города переболело?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100