реклама

реклама

Людям, які планують вперше пірнути в ополонку на Водохреща, краще утриматися від такого кроку і не ризикувати. Таку пораду в коментарі кореспонденту УНН-Центр дав лікар Черкаського обласного центру здоров’я Олексій Підмогильний.

e8a1551a83f0d0c8de8002bf6f8cec8827c3b359

“Людям з певними протипоказаннями, особам похилого віку та й загалом у будь-якому віці, якщо це робиться вперше — я б цього робити не рекомендував. У черкаському клубі довгожителів, до якого й я належу, в ополонку пірнають люди й досить поважного віку. Але вони вже загартовані, їхні організми мають такий досвід, вони підготовлені, тому що починають процес загартовування з літа. Якщо це робити правильно, якщо починати з літа, то температура води знижується поступово, і так само поступово організм звикає до таких випробувань. Якщо немає можливості ходити на річку, можна загартовуватись просто у ванній, обливаючись холодною водою, так само знижуючи її температуру поступово”, - сказав Олексій Підмогильний.

Він радить ні в якому разі не пірнати у воду раптово, бо це може призвести до небажаного результату, навіть до зупинки серця і перебоїв у дихальній системі. Також не варто довго перебувати у воді: кілька разів занурилися з головою — і досить, бо навіть кілька хвилин у крижаній воді можуть спричинити переохолодження.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100