12 листопада в Черкасах   о 9-00 на території пірсу у районі Річкового порту відбудеться свято любителів зимового плавання та природнього способу життя, приурочене відкриттю сезону крижаного купання. Ініціаторами заходу є  спортивно-оздоровчий клуб моржів «Дельфін» Міжнародної благодійної організації «Школа здоров’я».  До участі у святі запрошуються усі бажаючі, інформує прес-служба Черкаської мерії.


  За словами одного з активних учасників клубу, «моржа» з багатолітнім стажем Олександра Хоменка, у Черкасах такі свята відбуваються традиційно щороку з наближенням холодів. Як правило, проходять у першій декаді листопада. Цьогоріч на заході  очікується участь близько двох сотень «моржів» з різних куточків України та Росії.
кадр з відкриття минулорічного морж-сезону

кадр з відкриття минулорічного морж-сезону


Цікаво, що серед прихильників крижаного обливання та плавання у холодній воді  є чимало дітлахів, яким схильність  до водного оздоровлення буквально з перших тижнів життя прививають їх батьки-«моржі».

Зокрема, найменшим членам спортивно-оздоровчого клубу моржів «Дельфін» всього по кілька місяців. А от найстаршим – подекуди далеко за сімдесят.

Олександр Хоменко розповів, що за останні роки в Черкасах отримали «Сертифікат моржа» 257 осіб, з них 110 учнів шкіл, дітей дитсадків.

До речі, у Черкасах у школі №34 є спеціалізований клас – 2-Б, де загартовують тіло та розум юні прихильники холодного обливання.

Для довідки:

Спортивно-оздоровчий клуб моржів «Дельфін» знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Гагаріна, 52А, тел. 37-12-12, моб. (097)781-29-95.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100