Повну залу прихильників зібрала ВО «Свобода» в Черкаському будинку культури ім. І.Кулика, де в понеділок про роботу за рік прозвітували депутати місцевих рад від цієї партії. Під час звіту «свободівці» мали також нагоду поспілкуватися із лідером партії Олегом Тягнибоком, інформує кореспондент «Прочерку».

Президiя

Тягнибок Як зазначив голова фракції «Свободи» в облраді Юрій Ботнар, прийшовши до обласної ради, ця «нова за якістю політична сила розбурхала болотце, яке до того являла собою рада». Одним із досягнень «Свободи» стало відстоювання чесних виборів і недопущення до обласного представницького органу «Опозиційного блоку». Обійнявши 7 із 84 депутатських крісел, «Свобода» відразу оголосила про те, що вона є «національною альтернативою» до влади – на відміну від інших фракцій, які, по-суті, сформували в облраді більшість.

Про особливу якість «Свободи» серед інших впливових українських політичних сил говорив і Олег Тягнибок. На його думку, всі нинішні парламентські партії є олігархічними.

– Як відбувається сьогодні? Вони тупо крадуть ваші гроші, а коли приходять вибори, використовують ці кошти на масову рекламу. І люди, які не є політично активними, а це – переважна маса українців, – голосують «так, як голосують усі»... Тому ми в якомусь замкненому колі: влада паскудна, люди на владу плюють, клянуть її, а приходять вибори – і знову вибирають ту саму владу, – наголосив пан Тягнибок. – Тому не дивуйтеся, що представники цих самих політичних сил так само поводяться і в Черкасах або в будь-якій іншій області.

На його думку, влада маніпулює не лише виборцями, а й депутатами. Наприклад, голосування за державний бюджет відбувалося глибокої ночі, коли депутатам дуже хотілося спати, і вони були значно більш схильні до компромісів, ніж зазвичай. Крім того, наступного дня парламентарії збиралися їхати на відпочинок.

За словами Олега Тягнибока, одним із інструментів збереження при владі одних і тих самих політичних сил став закон про фінансування парламентських партій.

– Мене питають, чому на телебаченні стільки реклами цих партій. Що, будуть вибори? Моя відповідь: ні, не вибори! Гроші! Вони ухвалили закон про фінансування партій, який нібито вимагала Європа (хоча насправді це були лише рекомендації)... Кожна з партій парламенту (а всі вони – олігархічні, бо фінансуються олігархами) отримала кошти відповідно до відсотка, який вона отримала на виборах, у тому числі й «Народний фронт», який сьогодні не має жодної підтримки серед людей, – обурюється лідер «Свободи». – Так само БПП, Радикальна партія Ляшка, «Самопоміч», «Опоблок»...

Норма цього закону про те, що особливі бонуси отримують ті політичні сили, в лавах яких найбільше жінок, на думку Олега Тягнибока, – це «найбільше приниження жінки».

– Якщо жінки є активними (а українські жінки дуже активні), то навіщо встановлювати для них квоти? – обурюється лідер «Свободи». – Для українців це – чуже!

За словами пана Тягнибока, парламентським партіями виділили так багато грошей, що вони торік не встигли їх витратити, тому й вкинули їх у телевізійну рекламу. А оскільки телеканали належать олігархам, то таким чином партії «подякували» тим, хто їх фінансує.

Зала

реклама

Коментарі  

 
+3 #18 Ярослав 24.01.2017 19:10
Як зазначив голова фракції «Свободи» в облраді Юрій Ботнар, прийшовши до обласної ради, ця «нова за якістю політична сила розбурхала болотце, яке до того являла собою рада». Одним із досягнень «Свободи» стало відстоювання чесних виборів і недопущення до обласного представницьког о органу «Опозиційного блоку». Обійнявши 7 із 84 депутатських крісел, «Свобода» відразу оголосила про те, що вона є «національною альтернативою» до влади – на відміну від інших фракцій, які, по-суті, сформували в облраді більшість.
-Тільки чомусь всі свободівці пішли заступниками чи радниками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #17 Ярослав 24.01.2017 19:06
Цитую Пересічний громадянин:
Чому Тягнибок не розповів про Махницького, Швайку і їм подібним... Немає вам віри!

Всі партії які продали здобуття Майдану - на смітник історії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #16 депутат 24.01.2017 18:29
Очевидно статистики немає, але основним електоратом будь-якої політичної сили є не молоді люди. В нас получається, що голосують старики, а на війну забирають молодь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #15 Україна понад усе ! 24.01.2017 15:13
Цитую Провид:
Ця партія зникне з політичного життя як страшний сон.

Якщо в Кремлі ще сподіваються на надію розпаду України за рахунок протиріч між сходом, вони будуть продовжувати фінансування проект з Тягнибоком.
Якщо ні, значить Кремль поставили жирну крапку на тому, що спрацьвувало до окупаціїї Криму і відкритої агресисії проти України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #14 Здивували 24.01.2017 14:52
Ох і фото із зали! Наймолодшому прихильнику Тягнибока - 65-70 років?!!
У Пєті Сімонєніна електорат підібрали комуняцький?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #13 Провид 24.01.2017 14:06
Ця партія зникне з політичного життя як страшний сон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Стовп 24.01.2017 13:33
На час прибуття Тягнибока Зоря виїхав з міста?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #11 Інь і Янь 24.01.2017 12:49
За чиї гроші створена і розкручена ця політична сила? Знайдіть відповідь на це запитання і ви зрозумієте хто такий Тягнибок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #10 Пересічний громадянин 24.01.2017 12:13
Чому Тягнибок не розповів про Махницького, Швайку і їм подібним... Немає вам віри!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 Клепка 24.01.2017 12:02
Цитую Максим Шило:
Цитую Галя:
Щось усе про гроші та про гроші. Для українців це чуже, а не участь жінок у політиці. Може вже на часі Тягнибоку розказати, хто його фінансує та чому за його партію перестали голосувати навіть у західних областях.


Нічого прихованого. В партії існує економічна рада, яка фінансує партію.
А в Західній Україні "не голосують" так, що отримали трьох міських голів-свободівців міст обласного значення(Івано-Франківськ, Тернопіль та Хмельницьк).

Дійсно, не треба так багато говорити про гроші. Треба говорити і про розум. Але його немає. Коло замкнулося.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100