реклама

реклама

Черкаські перевізники, що здійснюють міжобласні перевезення, підконтрольні Укртрансінспекції (Державна інспекція з безпеки на наземному транспорті України), тож обласна влада не вправі контролювати вартість проїзду з Черкас до Києва. Це роз’яснили «Прочерку» в управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу.

199254

чубан_-300x225– Вартість проїзду з Черкас до Києва зросла на 20 гривень, тобто на 16%, вартість проїзду по місту Черкаси зросла з 3 гривень до 4 грн, тобто на 33%. Тобто вдвічі менше підвищилася ціна на київський напрямок, ніж по місту! – говорить начальник управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу Черкаської ОДА Сергій Чубань. – А взагалі, по київському напрямку облдержадміністрація не є замовником. Замовником є Укртрансінспекція. Там проводять конкурс і там же виставляють умови та відслідковують виконання вимог. Ми тримаємо руку на пульсі і знаємо про підвищення ціни на автобус на 20 гривень. Але я вам вже зробив аналіз того, що це підняття не таке й велике, як, наприклад, в деяких районах на приміських маршрутах. Там негативу більше...

Чиновник каже, що от, приміром, по міжміських маршрутах є й більше зростання вартості проїзду. І там, між іншим, замовником послуги є облдержадміністрація. Найбільше зростання зафіксоване в розмірі 25%.

– І ми вивчаємо це питання, чи немає домовленості між перевізниками. Якщо виявимо домовленість, то буде звернення до Антимонопольного комітету, – зазначив Сергій Чубань.

На запитання журналіста, чи може профільне управління все таки впливати на вартість міжобласних перевезень, або витребувати обґрунтування такого подорожчання, чиновник відповів:

– Давайте проговоримо про зростання мінімальної зарплати! Та й ви, як журналіст, дайте офіційний запит перевізнику… А в цілому, маршрути Черкаси-Київ не є зоною нашої відповідальності, – сказав чиновник. – Бо є постанова Кабміну від 25 грудня 2015 року, відповідно до якої вичленено з попередньої постанови від 1996 року пункт про те, що облдержадміністрація затверджує тариф. Тож ми тепер тариф не затверджуємо. Але ми впливаємо, щоб перевезення було комфортним! Щодо контролю, то зараз немає того, хто в Черкасах контролюватиме такого преевізника. Коли ми затверджували тариф, тоді могли контролювати...

– А якщо перевізники завтра поставить ціну 500 гривень?

– Їм законодавство цього не забороняє...  – заявив чиновник.

Він також порадив журналістам писати не лише про здорожчання вартості проїзду, а й про здорожчання хліба тощо.

Нагадаємо, що днями черкащани обурювалися зростанням вартості проїзду з Черкас до столиці на 20 гривень. І тепер ціна за квиток складає 140 гривень. Головний бухгалтер ТОВ «Сервіс-Авто-2005» (одне з підприємств, що здійснює такі перевезення за вказаним маршрутом) Олена Потокіна пояснює це здорожчанням паливно-мастильних матеріалів, запасних частин тощо.

реклама

Коментарі  

 
+5 #14 блазень 24.01.2017 17:17
А от Сергій Борисович мабуть миттєво б це питання з перевізниками порєшал :P 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #13 Реаліст Комаров 24.01.2017 14:42
Цитую КПД:
управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу.

Ціле управління, яке ні на що не впливає. Ліквідувати, навіщо тримати за зарплатню державних службовців банальних статистів. Посадити одну дівчину з середньою освітою і хай відповідає на дзвінки.

В точку!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #12 ДЖЕКО 24.01.2017 13:30
А це, пардон, не той чоловік, що нещадно зганяв у Черкаському районі людей у Партію регіонів? Перебуваючи на посаді начальника управління праці та соцзахисту Черк. РДА. Дуже в нас все швидко забувається і ніхто ні за що не відповідає. Чого чекати від такої людини?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 депутат 24.01.2017 13:24
Оті всі чиновники, які нічого не знають і ні защо не відповідають, називаються владою,
а чи потрібна нам така влада? - Це вже питання до нас. Взагалі, не потрібне, викидають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #10 лего 24.01.2017 12:46
Цитую правда:
кому потрібні такі чиновники??? :cry:

А шо він може ще сказати, що нелегальних перевізників його шеф кришує?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 Платник податків 24.01.2017 12:18
Така серйозна назва управління, а насправді нікому абсолютно непотрібний штат чиновників-держиморд, які утримуються на наші з вами, платників податків, кошти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #8 Дерево 24.01.2017 11:37
Вичерпна відповідь: "Ми тримаємо руку на пульсі і знаємо про підвищення ціни". І для цього треба бути начальником управління ОДА?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #7 На Киев! 24.01.2017 11:19
Ни для кого не секрет что перевозки от Дружбы - нелегальные. Официально - это маршрутки по индивидуальным заказам пассажиров. Цену выставляет собственник фирмы. Там нелегальный автовокзал - официально его нет. Там даже туалет под замком: открывается только за деньги. Половина маршруток переоборудована из грузовых скотовозов. Все это подполье работает через постоянный откат первому лицу области.Поэтому нормальных цивилизованных перевозок не будет никогда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Владимир Ильич 24.01.2017 10:26
Цитую владимир:
він нормальний чолов"яга. А Уряд обрізав багато повноважень адміністрацій. в тому числі і з питань організації перевезень громадян ...

Такая профессия как "хороший парень" сокращена еще в 1991 году, почему до сих пор не устранены недостатки в штатах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #5 Олег 24.01.2017 10:21
чи не краще цього мужика перевести в розряд прибиральників?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100