реклама

реклама

Не панікувати, а знаходити інформацію про сімейних лікарів на сайтах поліклінік радить у "Фейсбуці" директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради Олег Стадник. Нагадаємо, в першому півріччі 2017 року кожен житель України має визначитися, який саме сімейний лікар лікуватиме його в подальшому, та влітку укласти з ним контракт на безкоштовне обслуговування.

575224_393204810812139_45762373_n «Після публікації декількох інформаційних посилів про реформу первинної ланки – сімейної медицини, з’явилося багато запитань, деякі навіть із панічним нахилом: де взяти інформацію про сімейних лікарів? – пише Олег Стадник. – Товариство! Інформація є. Не панікуйте, користуйтесь своїм правом отримати цю інформацію – на сайтах міських поліклінік висять: 1. прізвища сімейних лікарів, 2. графіки їхнього прийому, 3. перелік вулиць, за якими закріплений сімейний лікар».

Олег Стадник радить заходити на сайти поліклінік, вивчати інформацію, аналізувати і пам’ятати: кожен українець настільки ж самостійно відповідає за власний стан здоров’я, як і за вибір для себе сімейного лікаря.

«Персональна відповідальність за власний стан здоров’я не закінчується вибором лікаря, лікар потрібен для відновлення втраченого здоров’я. Якого виберете – так спільно і будете про своє здоров’я турбуватись, – підсумовує директор департаменту.

Стадник

реклама

Коментарі  

 
0 #9 Юлия 03.03.2017 16:42
Хотите экономию, господин Стадник, объедините первую и третью больницы, все поликлиники в одну. Хватит нести бред.Вы с вороватым паном Зеленько уничтожаете нормальное учреждение.рассказывая про недоцильнисть двух роддомов. Докажите доцильнисть никчемного существования вашего департамента. Озвучте сколько вы стоите городу. Быть может провести референдум,что городу нужнее, ваш департамент или роддом. Вы проиграете априори.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Галя 27.01.2017 21:43
Цитую Сидоров:
Цитую Галя:
..... Керівництво медицини вирішило перекласти відповідальніст ь на пацієнтів, замість того, щоб перешерстити медперсонал.
....
Наприклад , якщо ви маєте вагу 100-120 кг при рості 160 см , така собі баба,та прийдете до сімейного лікаря із скаргами на болі у хребті і суглобах, то лікар вправі сказати вам, похудійте до норми от тоді і приходьте. Або палите та приходите з бронхітом і т.д.Це загальноприйнят а практика у світі.

У мене зі здоровим сособом життя і вагою все добре, але це не стосується питання. Немає у світі такої практики, щоб лікарі відмовляли хворим. Тому не займайтеся перекручуванням . Пацієнт ніде у світі не видає лікарської ліцензії і не проводить атестацію лікарів. Не треба перекладати на голову пацієнтів ще й цю халепу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Сидоров 25.01.2017 21:36
Цитую Галя:
..... Керівництво медицини вирішило перекласти відповідальніст ь на пацієнтів, замість того, щоб перешерстити медперсонал.
....
Галя. Ви неуважно читали статтю.Ви особисто , як і інші люди повинні самостійно турбуватися про своє здоров"я. Не набирати вагу, не палити , не пити неякісні спиртні напої, споживати якісну їжу, пити нормальну воду, своєчасно проходити медогляди, здавати аналізи і т д. Тобто ваше здоров"я у ваших руках.Наприклад , якщо ви маєте вагу 100-120 кг при рості 160 см , така собі баба,та прийдете до сімейного лікаря із скаргами на болі у хребті і суглобах, то лікар вправі сказати вам, похудійте до норми от тоді і приходьте. Або палите та приходите з бронхітом і т.д.Це загальноприйнят а практика у світі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 федор принципиальный 25.01.2017 20:22
Так сколько же переболело и прдолжает болеть и будут еще болеть черкащан по причине незавезенной противогрипозно й вакцины ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 депутат 25.01.2017 20:09
Людина не в своєму розумі, обирати лікаря, а потім за свій вибір і відповідати, це наче картоплю на базарі вибирать, це скільки ж треба було навчатись, щоб такий бред нести. Виходить що медицину похоронили, поки люди зайняті тим як вижить, для них яму риють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Торпеда 25.01.2017 19:46
В стилі "стадника" - зухвало, надірвано, ні про що :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Батрахоміомахія 25.01.2017 18:59
То лікаря можна вибирати, чи, як пише Стадник, уже є "3. перелік вулиць, за якими закріплений сімейний лікар»?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Галя 25.01.2017 17:19
Вибирати собі сімейного лікаря - це так само, як займатися самолікуванням. Якщо є некомпетентні лікарі, які погано лікують, то чому вони ще працюють? Керівництво медицини вирішило перекласти відповідальніст ь на пацієнтів, замість того, щоб перешерстити медперсонал.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Сидоров 25.01.2017 12:50
Не вмер Данило, так болячка задавила.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100