реклама

реклама

До редакції «Прочерку» звернувся черкащанин, що поскаржився на непрозоре проведення конкурсу на державну службу, а саме конкурсу до Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Черкащанин, близька людина якого брала участь у конкурсі, попросив не оприлюднювати його прізвища, проте розповів деталі проведення конкурсу на заміщення вакантної посади провідного спеціаліста сектору інформаційної підтримки Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, зокрема, про нерівність умов для учасників.

– У оголошенні на конкурс у підпункті основних вимог до кандидатів ви можете побачити «УМОВИ пров_конкурсу Тимошенко». Що цікаво, оголошення про проведення конкурсу було розміщене на сайті ще в 2016 році з прізвищем Тимошенко. Спочатку можна було подумати, що це прізвище людини, яка розміщувала чи створювала умови конкурсу, але як виявилось, це прізвище переможця конкурсу на вакантну посаду…. Це видно вже у підпункті результатів конкурсу. Як таке могло бути? – дивується співрозмовник. – Щодо самого конкурсу, то там був цирк. Спершу був тест, а потім співбесіда. На співбесіді комісія з 7 осіб задавали претендентам питання по профілю роботи. А при відповіді Тимошенко вийшов казус, бо вона забула листки з відповідями на питання, які їй повинні були задавати і тоді працівник поліції побіг їх шукати і приніс…

«Прочерк» звернувся за роз’ясненням до начальника управління кадрового забезпечення ГУНП в Черкаській області Руслана Горяченка, який пояснив, що відповідний конкурс дійсно проводився, однак там все проходило справедливо.

За його словами, наказом начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області від 26.12.2016 №2365 був оголошений конкурс на зайняття посади провідного  спеціаліста сектору інформаційної підтримки Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Вищезазначеним наказом був затверджений склад конкурсної комісії, головою був визначений керівник профільного підрозділу обласного управління.

– Документи для участі в конкурсі подали чотири кандидати, один з яких при проходженні тестування отримав 0 балів (надав лише 13 правильних відповідей). Відповідно до постанови КМУ від 25 березня 2016 року «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби», кандидати, які за результатами тестування отримали 0 балів, є такими, що не пройшли тестування та не можуть бути допущені до наступного етапу конкурсу. Після проведення співбесіди та підрахунку оцінок у зведеній відомості середніх балів кандидатів, був визначений переможець конкурсу та другий кандидат за результатами конкурсу, – зазначив Горяченко.

Разом з тим, на запитання, як так сталося, що прізвище переможця вже вписане в назву текстового документа про проведення конкурсу, він зауважив, що особа працює на відповідній посаді вже багато років. Однак вакансія спеціаліста виникла через переатестацію відповідно до закону. Але це не означає, що працівниця сектору інформаційної підтримки мала якісь преференції. Що ж назви документу, то можливо вказана особа просто готувала текстовий документ і тому вийшов казус у назві, який не помітили в Національному агентстві України з питань державної служби.

Разом з тим, Руслан Горяченко інформує, що право приймати на службу чи звільняти має лише керівник ГУНП в області. І саме він своїм підписом прийматиме фахівця на роботу, проте кандидатура буде затверджена лише після 10 денного терміну, протягом якого кандидати мають право подати скаргу на рішення конкурсної комісії.

реклама

Коментарі  

 
+8 #4 критик 27.01.2017 17:51
Конкурсы в Черкассах проводятся НЕ ЧЕСТНО! И в полицию, и в театр, и в библиотеку, и в муз. школу ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 yazon 27.01.2017 17:47
Имеем анонимное заявление "чьего-то родственника" против официальной позиции ведомства. БЫЛО нарушение? Подавай жадобу и доказывай свою правоту. А слухи бездоказательны е распускать - подлость.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Сидоров 27.01.2017 16:30
Все як завжди. Нічого не змінилося. А кажуть рехворми, прозорість. :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Пенсіонер 27.01.2017 14:45
Звичайно, що може сказати начальник управління кадрового забезпечення, крім лише того, що конкурс проводився справедливо. А якщо об'єктивно, то зазначені вище обставини свідчать про фальсифікацію результатів конкурсу. Звичайно, конкурс пройде кандидат Тимошенко. Іншого результату просто бути не могло, адже переможець конкурсу був визначений наперед.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100