реклама

реклама

Днями відбулася зустріч міського голови та освітян із делегацією з міста-побратима Бидгощ. По завершенні офіційної частини директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Ігор Волошин наголосив на важливості запровадження міжнародних програм із обміну учнівською молоддю.

index

У рамках проекту з обміну разом із учнями Першої міської гімназії та юними театралами з Польщі 2 лютого покажуть виставу "Дуб". На сцену вийдуть десятеро акторів-гімназистів та десятеро школярів із Польщі. Двомовний спектакль організований за сприяння польської ГО «Клуб друзів країни » та славіста Рафала Марцинковського. Молодіжний проект відбувається під патронатом мерів братніх міст Анатолія Бондаренка та Рафала Брускі.

- Якщо дитина хоч раз у житті узяла участь у міжнародному проекті, вона вже ніколи не буде такою, як раніше, - переконаний директор Першої гімназії Василь Саєнко. – І тут не йдеться про вивчення мов, швидше про відкриття світу. Діти повертаються з іншим світоглядом та манерами.

Програма Асоційованих шкіл ЮНЕСКО діє у 3, 8, 9, 17, 28, 36, 20, 31 школах, колегіумі «Берегиня», ГПЛ, ПМГ. Угоди про співпрацю укладені у школах №№ 3, 17, 20, 28, 31, 36, ФІМЛІ з низкою країн: Франція, Китай, Польща, Німеччина, США, Білорусь, Великобританія.

- Усього станом на сьогодні педагогічні та учнівські колективи черкаських шкіл беруть участь у 85-ти міжнародних проектах та програмах, - наголосив директор департаменту Ігор Волошин. - Важливо запроваджувати міжнародні програми з обміну учнівською молоддю у більшій кількості шкіл. Добре знаю, що це відповідальна, складна і кропітка робота. Не кожному керівникові вона може бути до снаги чи під силу. Проте, переконаний, наша молодь варта закордонного досвіду та ширших можливостей.

Результат міжнародної співпраці - виставу «Дуб» можна переглянути 2 лютого о 15.00 год. у Будинку культури ім. І. Кулика. Вхід вільний.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Каврай 02.02.2017 22:10
Василь Саєнко? Немає такого директора в Черкасах.
Чи десь є?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100