реклама

реклама

За два останні роки місцеві бюджети зросли вдвічі, адже зросли власні надходження до місцевих бюджетів. Це дає можливість громаді розподіляти кошти на ті пріоритети, які громада вважає за доцільне. Однак на практиці все виглядає інакше. Так, видатки на медикаменти, придбання м’якого інвентарю, поточні ремонти, обслуговування автотранспортом населення цьогоріч зменшено, у порівнянні з минулим роком. Про це інформує головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Черкаської міськради, екс-депутат облради Любов Майборода.

– І це вже призводило до проблем, так, були прикрі випадки, коли виклики по дитячим поліклінікам не обслуговувалися через брак автотранспорту. Тож стоїть питання у збалансуванні видатків. І я зверталася з цього приводу публічно до міського керівництва, провівши відповідні розрахунки. Мова йшла про санітарно-технічний стан практично всіх медичних установ, про повоєнні ліжка з панцирними сітками, на яких сплять хворі, застарілу сантехніку тощо. Всі ці пропозиції були підтримані депутатами. Але несподіванкою для мене стало засідання бюджетної комісії, де її очільник Юрій Тренкін, не погодився з іншими депутатами підтримати такі видатки, – повідомила Любов Майборода.

c6530463c9e9dab22eaf4bea41fbd53d

Разом з тим, вона зазначила, що в місті на обліку 5412 інвалідів І.ІІ групи та 900 дітей-інвалідів, більшість яких мають мізерні доходи. Тяжкохворі люди по закону вони мають право на безкоштовне лікування, але отримують з бюджету на медикаменти лише 39 гривень  на рік.

– У той же час, деякі депутати дали зрозуміти, що пріоритетним для них є льодовий палац. І цього року в програмі соціально-економічного розвитку на цей палац вже вписано 30 мільйонів. Окрім того, 10 мільйонів пропонується витратити на полігон для твердих побутових відходів, хоча він втричі перевершив свої можливості, і варто було б будувати вже сміттєпереробний завод, про що лише говорять роками. 3 мільйони планують виділити на «Черкаські ринки», хоча це прибуткова сфера…. Отже, якщо подивитися на 650 мільйонів гривень, що пропонуються розприділити в бюджеті розвитку, то питань надзвичайно багато. Хоча, якщо кошти спрямовувати дійсно на першочергові потреби, то можна вирішити багато проблем міста, – наголосила Любов Майборода.

Разом з тим, на думку Любов Майбороди, депутати вносять пропозиції на 2017 рік, які не є нагальними.

– Якщо брати медицину, то це, наприклад, придбання комп’ютерного томографа для Третьої міської лікарні за 17 мільйонів гривень. Але ми вже виділяємо мільйон для покриття витрат на томограф, що там вже функціонує. У разі придбання апарату, треба буде на його обслуговування і персонал виділяти не мільйон, а п’ять мільйонів! Зараз це не першочергова потреба! Слід думати про оптимізацію загалом і, зокрема, можна було б спрямувати гроші на завершення ремонту Другої дитячої поліклініки! – наголосила Майборода.

Любов Володимирівна припускає, що подібна гігантоманія (прихильність до крупних об’єктів, як-от льодовий палац чи купівля томографа) є пріоритетом для корупційних схем.

– Нам нав’язували в облраді свого часу будівництво перинатального центру, закупівлю вкрай дорого вартісного обладнання  у той час, як в тій самій Третій міській лікарні у відділеннях неврології металеві ліжка були вкриті брудними матрацами. Та за 17-ть мільйонів можна було закупити вже ліжка і матраци з постіллю! – обурюється Любов Майборода.

Вона просить громадськість звернути увагу на найближчу сесію Черкаської міськради, де буде затверджуватися бюджет розвитку.

– Все таки, вважаю, що у пріоритеті виділення 14 мільйонів на медикаменти для хворих, на поточні видатки, проведення ремонтів, закупівлю пального для перевезення хворих; 3 мільйони на завершення ремонту в Другій дитячій поліклініці. У цей скрутний час немає коштів на льодові палацу абощо… – наголосила Майборода.

"Прочерк" також звернувся до депутата Черкаської міськради Юрія Тренкіна. Його коментар і бачення ситуації - згодом на сайті

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Дивлячись з боку 28.04.2017 19:33
Все це означає, що у деяких депутатів вже розроблені схеми як можна шось з цього поцупити.Це земля комунікації а також матеріали і технології в яких мало хто розбирається. А яка криша-здоров'я дітей1
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 депутат 08.02.2017 12:45
На виборах до міської ради, балатувалось 628 осіб, всі вони клялися служити громаді. Пройшло до ради 60, а де ж поділась решта, що заважає їм зараз представлять інтереси громади, якщо вони дійсно їх підтримують. Якщо з тих що не пройшли до ради ніхто нічого не робить по відстоюванню інтересів громади, а також з тих, що пройшли, але працюють не на благо громади, то таким, потрібно раз і назавжди закрити шлях до політики, більше не голосуючи не тільки за них, а й за списки, в яких вони будуть. Якщо серед тих, що не пройшли до ради, є такі, що не підтримують дії ради, а я переконаний, що такі є, так дійте, ведіть за собою громаду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 А Юля ТАМ в бідному отелі 08.02.2017 10:54
Цитую А де захисники в місті?:
Цитую депутат:
Маючи накрадені мільйони, вони дбають не про здоров"я простих людей, а про те де можна ще побільше урвать, і про власний досуг, льодовий палац, басейн.

А може пора Громаді протестувати, а не тільки сльози лити та соплі витирати.Представник "Батьківщини" громаду в домовину заганяє. А Юля мовчить, їй не до людей?

Команда Юлії Тимошенко хоче побити Ростислава Шапошникова і Віктора Смаль за сюжет про її готелі в США.
Повне відео інформацією про цей готель Тимошенко: https://youtu.be/bTUoWwCXfMk
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Мудрагель 07.02.2017 22:09
Любаня, дави цих тарганів, вони бояться з'являтися на світлі! Викорінюй корупційний бур'ян, можливо тобі будуть допомагати активісти. Повинен настати той час, коли такі люди як Ви, будуть потрібні на державних вищих щаблях влади. Поки що час тарганів, гендлярів, зрадників, байдужої біомаси. Але час змінюється, ще недавно олійники були мерами, депутатами... а зараз це гівно історії...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 А де захисники в місті? 07.02.2017 21:04
Цитую депутат:
Маючи накрадені мільйони, вони дбають не про здоров"я простих людей, а про те де можна ще побільше урвать, і про власний досуг, льодовий палац, басейн.

А може пора Громаді протестувати, а не тільки сльози лити та соплі витирати.Представник "Батьківщини" громаду в домовину заганяє. А Юля мовчить, їй не до людей?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 депутат 07.02.2017 18:14
Маючи накрадені мільйони, вони дбають не про здоров"я простих людей, а про те де можна ще побільше урвать, і про власний досуг, льодовий палац, басейн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100