Як уже повідомлялось, 29 січня Черкасирибоохорона виявила та задокументувала факт загибелі водних біологічних ресурсів у підвідному каналі нижче насосної станції в селі Єлизаветовка Черкаського району.

1486556328

08 лютого 2017 року на вказаній проблемній ділянці Державною екологічною інспекцією у Черкаській області спільно з Черкасирибоохороною проведено заходи з метою попередження виникнення передзаморних, заморних явищ та запобігання масової загибелі водних біоресурсів.

Для цього на водоймі льодобурами та бензопилами прорубано лунки та встановлено в них снопи з очерету. Таким способом забезпечується насичення киснем поверхневої води, вкритої льодом. Крім того, спеціалісти Держекоінспекції у Черкаській області повторно відібрали проби води для аналітичного контролю.

Державна екологічна інспекція у Черкаській області й надалі проводитиме подібні заходи піклуючись про стан рибних запасів Черкащини. Про всі випадки ускладнення екологічного стану, появи ознак задухи риби повідомляйте за телефоном «Гарячої лінії" Держекоінспекції у Черкаській області 0472-63-09-87 та в інші уповноважені органи для вжиття заходів.

Про це інформує Держекоінспекція в Черкаській області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100