У військовій комендатурі Авдіївки проходять службу кілька бійців із Черкащини. Вони ж перебували на службі і під час жорстоких обстрілів бойовиків 29 січня.

В ніч з 8 на 9 лютого в Авдіївці було чути лише поодинокі постріли, розповіли кореспонденту «Прочерку» воїни. Тож ситуація трохи спокійніша.

Один із бійців, який попросив не називати свого імені та прізвища з міркувань безпеки, розповів, що зараз у місті відносна тиша.

- Порівняно з тим, що було 29 січня, зараз взагалі тиша. Тоді, звичайно, обстріли були дуже жорстокі. Зараз же вони використовують артилерію переважно вночі, стріляють кілька разів, потім затихають. Пізніше знову починають. Це також небезпечно. Бо коли йдуть обстріли, всі напоготові і поводяться обережно, а коли йдуть одинокі постріли, хтось може розслабитись, мовляв тиша ж. Цього категорично не можна робити, - пояснює боєць.

Український прапор на вулицях Авдіївки

Український прапор на вулицях Авдіївки

Керівник військової служби правопорядку, як офіційно має назву комендатура, розповів, що в їх обов’язки входить забезпечувати правопорядок в місті та здійснювати контроль за військовослужбовцями.

Нагадаємо, інтенсивні бої в промзоні Авдіївки, які розгорнулися в неділю, 29 січня, забрали життя 9 українських воїнів. Серед них троє – з Черкащини. Це Андрій Кизило, Дмитро Овчаренко, Віталій Шамрай.

Кореспондент "Прочерку" днями перебував в Авдіївці. Репортаж про черкаських волонтерів в зоні АТО читайте згодом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100