реклама

реклама

Оздобити приміщення черкаських дитячих закладів, які фінансуються з бюджету і не мають коштів на облаштування помешкань, взялися учасники проекту «Кольоровий світ», організатором якого стала екс-депутат обласної ради Світлана Трофімова.

16603080_1221108331318771_1093268618352851934_n

Як розповіла «Прочерку» куратор «Кольорового світу» Наталія Левошина, працювати над проектом розпочали ще торік.

«За цей час оздобили стіни міської дитячої лікарні, зокрема, неврологічного відділення. Ми запропонували вищим навчальним закладам, де є дизайнерські кафедри, дитячим арт-студіям, позашкільним навчальним закладам допомогти нам з ідеями», - говорить Наталія Левошина.

За її словами, робилося все на волонтерських засадах. Свою ініціативу організатори проекту узгодили з міською владою, у підпорядкуванні якої перебувають лікувальні заклади.

«Коли завершили розпис стін у лікарні, виконавці робіт отримали подяку від міського голови. Задоволені результатом були всі. Опісля розфарбували ще й спортивний зал в міському протитуберкульозному диспансері. Але там вже малювали художники, яких знайшла Всеукраїнська мережа ЛВЖ в Черкаській області», - продовжує пані Наталія.

Й додає: тепер взялися за відновлення іншого об’єкту – «Зимового саду», що в дошкільному навчальному закладі № 13 «Золотий ключик». Живі рослини, рибки та пташки – таку красу хоче створити для дітей керівництво садочку. Це дитячий садок для дітей з порушеннями зору, і саме для них спілкування з живою природою є дуже корисним, сприятиме розвитку малечі і поліпшенню здоров'я.

Близько 10 років «Зимовий сад» перебував в занепаді. Черкаська міська рада виділила кошти на ремонт приміщення. Ремонтні роботи вже проведено, і постало питання про декор зали та оздоблення кімнати зеленню.

Адміністрація садочку звернулася до організатора проекту «Кольоровий світ» з проханням включити їх до переліку закладів – учасників проекту. За словами Наталії Левошиної, працівники садка навіть тему для оздоблення запропонували - "Пори року", адже декор має бути не лише красивим, а й функціональним, розвиваючим.

Організатор проекту Світлана Трофімова запропонувала кафедрі дизайну ЧДТУ взятися за цей незвичайний об’єкт. Університет відгукнувся на пропозицію: студенти під час практики розробили ескізи, погодили їх з керівництвом садочку. І от близько 15-ти студентів взялися за роботу: ескізи зробили в реальному розмірі, підготували стіни, підібрали фарбу й усі необхідні для розпису матеріали та під керівництвом викладача приступили до розпису.

«Творча молодь активно підтримує проект, має бажання брати участь в громадському житті і перетворювати цей світ на краще, - зазначає Світлана Трофімова, радник міського голови на громадських засадах з питань розвитку інноваційних проектів. - Наше суспільство змінилося, відчувається, що підвищився рівень усвідомлення відповідальності кожного за сьогодення та за майбутнє міста, в якому живеш».

Віктор Шаповал

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100