реклама

реклама

З 855 населених пунктів Черкащини 47 не мають автобусного сполучення з районними центрами. Разом з тим, 30 з цих 47 населених пунктів не потребує такого сполучення бо питання вирішується шляхом сполучення шкільних автобусів та транспорту сільськогосподарських підприємств, що орендують землі в районі.

Про це на вранішній нараді в ОДА повідомив начальник обласного управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу Сергій Чубань.

index

За його словами, незабезпечені транспортним сполученям сільські населені пункти у Драбівському, Золотоніському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Христинівському, Чигиринському, Чорнобаївському, Шполянському.

– У більшості випадків, незабезпечення населених пунктів транспортним сполученням відбувається через незадовільний стан автодоріг на під’їздах та в самих населених пунктах, через що перевізники відмовляються від заїзду в село. Тож пропоную головам РДА спільно з керівниками автотранспортних підприємств або приватними перевізниками знайти спільні рішення щодо забезпечення населених пунктів транспортним сполученням. Слід переглянути маршрутну  мережу, щоб автобуси заїздили до сіл ,які цього потребують. Також треба максимально звернути увагу на ремонт автодоріг як місцевих так і комунальних, – зазначив доповідач.

Чиновник повідомив, що всього на 549 маршрутах Черкащини послуги з пасажирських перевезень надають 30 підприємств та 53 приватних підприємці. Торік два автотранспортних підприємства зупинили роботу: в Звенигородському та Городищенському районі.

Тож Чубань закликав владу Звенигородщини терміново вжити заходів та через конкурс залучити перевізників для перевезення пасажирів.А от в Городищенському районі ситуація інша. Там населені пункти обслуговуються зараз діючими міжміськими маршрутами. На межі закриття також автотранспортні підприємства у Драбівському та Чорнобаївському районах.

Почувши відповідну інформацію, голова ОДА Юрій Ткаченко звернувся до курівників районів за поясненнями. Однак частина голів РДА повідомила, що в населених пунктах, куди не заїжджають автобуси, або фактично немає населення, або ці населені пункти розташовані біля траси і люди просто користуються іншими автобусами, щоб добратися у потрібному напрямку. проте керівник області таки порадив головам РДА зустрітися з цього питання з сільськими головами, щоб в усі населені пункти області можна було добратися громадянам і щоб скарг не надходило.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 оксана 22.02.2017 00:08
Що там про села говорити коли з Черкас до Чорнобаю цілий день автобуса треба чекати,зате на Золотоношу кожні півгодини
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Коваль 20.02.2017 15:12
Скіко? Може 470?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100