реклама

реклама

Депутат обласної ради від «УКРОПу» Олексій Давиденко вважає, що блокада Донбасу не повинна спричинити віялові відключення електроенергії, оскільки Україна має її достатньо і навіть експортує. На його думку, корінь зла – у тому, що обленерго належать олігархам. Отже, ці підприємства треба націоналізувати, заявив депутат у коментарі «Прочерку».

43_in

Пан Давиденко дивується, чому влада досі проштовхує думку часів Януковича про те, що «Донбасс кормит всю Украину». Справжньою причиною проблем в енергетиці, на думку Олексія Григоровича, є той факт, що обленерго перебувають в руках олігархів. Він переконаний, що електроенергія, газ, бензин повинні бути власністю держави – так само як армія чи поліція.

1449147405_davidenko – «Приватбанк» націоналізували, таким же чином можна і треба націоналізувати обленерго та облгази. Адже електроенергія, газ – це стратегічний товар, який має бути власністю лише держави, а не окремої групи людей. Це і буде великим кроком до розвитку економіки України... – наголосив пан Давиденко. – Україна, яка на початку 90-х мала ядерну зброю, найбільший виробничий потенціал: заводи, фабрики, шахти, електростанції, танки та ракети, мала позбавитись так званого комуністичного ярма із швидкістю реактивного літака, мала стати найбільш розвиненою капіталістичною державою Європи! Але сталось як сталось – олігархи опустили Україну в феодалізм.

Олексій Давиденко наголосив, що в Україні працює чотири атомні електростанції – Південноукраїнська, Рівненська, Хмельницька, Запорізька, Україна посідає 9 місце у світі по виробленню електроенергії атомними станціями (нас випереджають США, Франція, Японія, Китай, Росія, Південна Корея, Індія, Канада).

– А нам кажуть – не вистачає вугілля для вироблення електроенергії... – обурюється депутат. – Чи знаєте ви, що АЕС України виробляють електроенергії на 20% більше, ніж АЕС Великобританії? А нас лякають віяловими відключеннями. Якщо вам скажуть, що ТЕС на вугіллі виробляють більше електроенергії, ніж атомні станції – не вірте. Якби це було правдою, то Ігор Васильович Курчатов зробив би вугільну бомбу, а не атомну.

Крім АЕС, Україна ще має десятки гідроелектростанцій та теплові електростанції, які працюють на дерев’яній щепі та вугіллі із Західної України.

– Тоді чому ж нам не вистачає електроенергії, а Британії вистачає, при тому, що виробляють вони її менше за нас? Куди зникає наша електроенергія? Скільки потрібно електроенергії Україні? Якою має бути ціна на електроенергію в Україні? – дивується депутат.

За його інформацією, збільшились поставки електроенергії Угорщині, Словаччині, Румунії, Молдові, Білорусі та ряду інших країн. Достатньо подивитись, скільки ліній електропередач виходить за межі України.

– Скільки потрібно електроенергії населенню? Дуже прості арифметичні розрахунки. Якщо сім’я з 4-х чоловік за місяць споживає 300-500кВт, можна вирахувати, який максимум споживає все населення України. Це складе всього 1,5% від виробленої електроенергії в Україні. Добавимо електроенергію, що споживають підприємства, які ледь животіють, комунальні, державні заклади – виходить, що 50% електроенергії продається, – робить висновок Давиденко. – Але ж кошти від її продажу надходять не державі, а власникам обленерго. Скільки має коштувати електроенергія для населення? Коли зарплата вчителя, лікаря була 100 радянських рублів, електроенергія коштувала 3 копійки/кВт. Виведіть самі пропорцію...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Голос народа 25.02.2017 10:11
Останні події з блокування окупованих Росією теріторій ще раз засвідчило про кричущий непрофесіоналіз м уряду. Керівництво України повинно було 3 роки тому влаштувати контрольні пости щоб зупинити торгівлю з окупантами та їх посібниками. Цього не зробили, бо в керівництві країни багато зацікавлених у торгівлі з окупантами. Натомість обрано курс на загострення витуації і якщо уряд вдасться до силового розблокування ЛНР/ДНР, буде вибух. Особоливо в цьому чомусь зацікавлений Аваков, переймається зупинкою коксохимічного комбінату?! Начебто у нього немає проблем в МВС! Чи готується посісти місце Прем'єра? На жаль, керівництво держави зовсім не володіє інформацією про надзвичайно високий рівень обурення народу України його політикою в економічній і соціальній сферах. А ситуація на грані вибуху.
·
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Дід МаЗай 23.02.2017 16:30
Давиденко - єто ГОЛОВА!!! :-) І його "Вірю - не вірю!" - дуже цєнная інформація для всіх нас. пересічних платників податків і непідйомної комуналки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 дивина 23.02.2017 14:58
у Чілі електроенергію стовідсотково генерують сонячні батареї, у Нідерландах - вітряки...а ми спалюємо :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Двмка на загал. 23.02.2017 13:46
Цитую Хай:
Давиденка в Порошенки !

Так, на КО в Україні політичний тренд.
- ЮщенКО
- ТимошенКо
- ПорошенКО
- ГриценКО
- ЛяшКо

До речі і Бондаренко теж на КО.
А ось Одарич мабуть отримав фіаско тому що, що Янукович теж на ИЧ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Хай 23.02.2017 13:14
Давиденка в Порошенки !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100