реклама

реклама

У всіх народів свої кулінарні особливості, свої закони приготування їжі, застілля та гостинності. У євреїв за релігійним законом найкраще – «кошерне» – має право споживати тільки єврей та його співплемінники, – цим вони відрізняються від інших народів. Навіть посуд для них має бути особливим — «кошерним».

Про це йдеться на сайті «Вечірня Умань».

Слово «кошер» з івриту перекладається як «такий, як треба, придатний», тобто якісний та відповідний законам і правилам, яких дотримуються євреї під час приготування напоїв і страв. Ці правила зібрані у заповідях Тори.

Умань є меккою паломництва іудеїв, яких приїжджає щороку близько 20-ти тисяч  з-понад десяти країн для святкування юдейського Нового року Рош-га-Шана.

В Україні декілька виробників мають право виробляти кошерні продукти, а нещодавно цей список поповнила і компанія «Уманьпиво», яка працювала  над удосконаленням технології кошерності цілий рік. Тож кошерні напої підприємства виготовлені з екологічно чистої сировини, не містять ніяких харчових добавок та відповідають високим технологічним нормам.

Сертифікат кошерності  затвердив Головний рабин м. Умань Яаков Жан, згідно з яким  він підтверджує якість продукції компанії «Уманьпиво» кошерний круглий рік (окрім Песах) до 17 січня 2018 року та безперешкодний допуск до виробничих потужностей підприємства для контролю її якості.

Керівництво місцевого виробника пивобезалкогольних напоїв постійно турбується про задоволення потреб споживачів, не виключенням стали і паломники-хасиди, які щорічно споживають величезну кількість продуктів та напоїв, зокрема зі значком кошерності. Компанія «Уманьпиво» тепер стане одним із поставників кошерної продукції за кордон, зокрема в Ізраїль.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Уманский Еврей 05.03.2017 00:42
Всё что кошерное может употреблять любой человек, даже тот кто не следует иудейским законам. Но в случае с пивом, то изготовление его всё таки в ограниченном количестве и понятно что это для хасидов. Хотя может быть в будущем и для жителей города можно продавать, если спрос будет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Иудей 24.02.2017 01:13
Нормальный ход! В Израиле теперь будет пиво "с ароматом Цадика Рахмана".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 А 23.02.2017 22:28
А, то тепер уманське пиво у магазинах продаватимуть тільки особам з пейсами і у ярмулці? Бо як же інакше "«кошерне» – має право споживати тільки єврей та його співплемінники"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100