До Свято-Миколаївського кафедрального собору м. Умані прибули мощі святої великомучениці Параскеви, повідомляє офіційний сайт Уманської єпархії УПЦ (МП).

e8658cb4a1b6dba2ad4d07e8c6d174b9_XL

За благословенням Керуючого Уманською єпархією Високопреосвященнішого архієпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона до Уманської єпархії прибула велика святиня – часточка мощів св. вмц. Параскеви, іменованої П’ятницею. Перший храм єпархії, який гостинно відкрив свої двері для святині – Свято-Миколаївський кафедральний собор м. Умані.

У четвер 23 лютого опівдні в соборі зібралися представники духовенства міста і району, численні миряни. У червоному – кольорі мученицької крові – облаченні священнослужителі вийшли на паперть собору де з великою духовною радістю зустріли ковчег із мощами. Привіз до Умані святиню намісник Свято-Покровського Балтського Феодосієвого монастиря архімандрит Андроник (Христофор).

Під спів тропаря та кондака св. вмц. Параскеві ковчег із мощами був внесений у собор, де секретар Уманської єпархії протоієрей Вадим Паєвський та архімандрит Андроник розповіли присутнім про житіє святої та про шлях, який пройшла святиня, перш ніж опинилася в обителі Балтської єпархії УПЦ, а звідти – до Умані. Архім. Анроник передав духовенству та вірянам Уманської єпархії низький уклін від Керуючого Балтською єпархією архієпископа Балтського і Ананьєвського Алексія (Грохи).

Святиня перебуватиме у соборі до 26-го лютого, а потім буде, відповідно до оприлюдненого на нашому сайті графіка, відвідувати храми міста Умані та благочинь Уманської єпархії.

DSC_0081

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100