реклама

реклама

Незважаючи на те, що з жовтня 2016 року органи прокуратури позбавлено функції представництва інтересів неповнолітніх у суді, вказане не усуває прокурора від можливості в судовому порядку попереджати порушення прав громадян органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Так, прокуратурою Черкаської області організовано вивчення стану дотримання вимог чинного законодавства України уповноваженими органами під  час організації навчального процесу та з метою забезпечення державної політики щодо надання належних умов на здобуття освіти опрацьовано рішення органів місцевого самоврядування щодо встановлення плати за харчування дітей у закладах освіти.

У ході опрацювання виявлено, що однією із сільських рад Уманського району встановлено плату за харчування для дітей із малозабезпечених сімей. Тоді як, відповідно до вимог ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту» органи місцевого самоврядування повинні забезпечувати безкоштовним харчуванням дітей вказаної категорії.

На цей час з метою поновлення прав понад 100 дітей органами прокуратури області пред’явлено 5 позовних заяв про визнання протиправними рішень міських та сільських рад щодо безпідставного стягнення у завищеному розмірі плати за харчування дітей з малозабезпечених та багатодітних родин.

Черкаським окружним адміністративним судом протягом поточного року розглянуто та задоволено 4 адміністративні позови прокурора вказаної категорії.

Робота на вказаному напрямі триває, інформує прес-служба прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100