реклама

реклама

Одне з найбагатших сіл Драбівського району село Демки залишилось без бюджету і без депутатів сільської ради. Все це через конфлікт депутатів із сільським головою, - розповідають у коментарі «Прочерку» жителі села Демки.


- Єдине село в Україні, яке не прийняло бюджет. Депутати блокують роботу, вимкнули світло в сільській раді, неможливо голові і бухгалтеру працювати. Самі теж відмовляються працювати. Дороги не робляться, автобус в район ходить раз на тиждень, - скаржаться селяни.

Сільський голова Анна Печеник підтверджує, працювати у сільській раді дійсно неможливо, бо там відключене електропостачання. Ба більше, з боку депутатів на неї чиниться тиск.

- 13 липня минулого року я стала сільським головою. Відразу була шокована тим, як витрачались бюджетні кошти. Після свого призначення я урізала премії працівникам, адже вважаю, що премії потрібно платити за виконану роботу, а не просто так. 22 вересня депутати вирішили скасувати рішення сільського голови про преміювання і сказали, що вони будуть самі преміювати. Почались суперечки і погрози. Навіть прямі погрози були. До того ж у них на мене 25 скарг. Вони говорять, що я підробляла документи і ще багато інших звинувачень, - розповідає Анна Печеник.

В результаті цих суперечок депутати не змогли прийняти бюджет села на 2017 рік, що дуже непокоїть селян, - стверджує сільський голова. До того ж, усі 12 депутатів написали заяви про самовідвід.

- Найбагатше село в районі, а дороги не ремонтовані, автобус в райцентр ходить раз на тиждень. Я за свої кошти купила лічильники, та світло в сільраді все одно не можуть увімкнути, - жаліється голова села.

Через чисельні погрози, які за словами самої сільської голови надходять від депутатів, вона вирішила звернутись до прокуратури.

Одна із уже колишніх депутатів сільради Олена Манич вважає, що жодного тиску на сільського голову в селі немає. До того ж за словами екс-депутатки, саме сільський голова винна в тому, що досі не прийнятий бюджет.

- Я вважаю, що у всьому винна лідер, яка була призначена на посаду сільського голови. Вона не змогла згуртувати депутатів. Коли нам представляли новий бюджет, у нас було багато запитань, в тому числі і по зарплатам. Куди можна рухатись далі, якщо немає нормального бюджету?, - говорить колишній депутат.

За її словами, вона не знає, яку зі сторін конфлікту підтримують селяни, однак депутати одностайної думки про сільського голову.

Як пояснила Анна Печеник, скоро в селі проведуть вибори нових депутатів сільради.

На звернення журналіста «Прочерку» до Драбівської райдержадміністрації голова РДА Іван Гайдай сказав, що коментувати ситуацію телефоном не буде. Натомість пообіцяв відповісти листом на електронну пошту. Пізніше перший заступник голови Драбівської РДА Володимир Лобода попросив журналіста «Прочерку» почекати відповіді до середи, коли «ситуація проясниться».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #43 за чесність 11.03.2017 00:49
Цитую Ukaine:
Удачі Ганні Григорівні в розвалі села та набитті своїх кишень.

ахах...що "жаба давить", що тепер не ви буде свої кишені набивати, да?)))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #42 ТАРАС 09.03.2017 22:19
Поет із тебе нікудишній. Не там ти ворів шукаєш. Просто оглянися по боках- вони біля тебе.
ТАРАС Це правда: обворовані вкладники ощадбанку лівий продаж бичків це робота вАтлантик
.. осіння продажа краденої кукурудзи.....прдовжувать дальше !!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #41 Погляд зі сторони 08.03.2017 00:23
Мммм...да(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #40 Nataliya 06.03.2017 14:47
Цитую Молодь ДемківськоїНР:
Дякую за відсутність двох моїх попередніх коментарів , журналісти від БОГА , позбавить би вас ліцензії..

Повністю з Вами згідна. Тут публікують ВСІ коментарі брехух, які зареєстровані під чужим ім"ям, а коли людина висловлює свою думку,не приховуючи своє справжнє ім"я, то цей коментар не публікують. Цікавий факт?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #39 Nataliya 05.03.2017 20:38
Цитую Тарас:
[quote name="Олексій"]...............
З такими чмошниками ,як у нас (дипутати) ніякого х...... не буде...
А майбутній депутат ВЕЛИКИЙ Альошка землю у селян украв і дума що це можна.Взятку ГАННІ заплатив й тепер хазяйнує в АМЕРИКАНЦЯ зерно вкрав сіє й розкошує.Зробив самозахват землі й податків не платить і за ГАННУ він горою й ВАЛЮ восхваляє.Вор з ворів і краде все з кумом і роднею а себе йому не видно другіх лиш повчає.Отакий єсть хлопець в Демках
Поет із тебе нікудишній. Не там ти ворів шукаєш. Просто оглянися по боках- вони біля тебе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+32 #38 Молодь ДемківськоїНР 04.03.2017 17:40
Дякую за відсутність двох моїх попередніх коментарів , журналісти від БОГА , позбавить би вас ліцензії..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-24 #37 демки 02.03.2017 21:52
Всього найкращого Ганно Григоріївна)) ви сильна жінка. поважаю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #36 Ukaine 02.03.2017 16:42
Удачі Ганні Григорівні в розвалі села та набитті своїх кишень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+34 #35 Ukaine 02.03.2017 16:41
Знову не публікуєте об*єктівні коментарі, але однобічні за голову. Добре. Будемо готувати скаргу до суду за наклеп та позбавлення Вас журналістсьї ліцензії.
Дякуємо за відсутню співпрацю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #34 Sascha 02.03.2017 16:34
[quote name="Валентина"]Шановні "Тарас","Небайдужі". "Alla", "Slava_ Ukraine " і т. д. і т. п. хочу звернутися до Вас!! Якщо Ви такі правидники то будьте так ласкаві назвіться без своїх скритих прізвищ,майте совість і повагу до себе (якщо звісно ви таке маєте) ви пишете про зарплати
"Шановна" Валентина ви така "хороша" та "чесна" і можете показати зарплати"обіжених" ви ж входили і входите в той список їли з однієх миски з ними , а зараз обливаєте гряззю тих хто з вами підтримував нормальні стосунки і ділився останньою цукеркою до чаю.Про вашу "чесність" та "чесність" вашої протаже всі прекрасно знають як ви вмієте фальсифікувати та перекручувати дійсні факти в угоду "вашої любимої та поважної" Г.Г. ,при цьому не маючи ні каплі совісті та гідності .Подумайте про те,що скільки ниточці не виться , а край прийде і доведеться відповідати за свої дії та за бедіяльність.А про призначення собі любимі зарплати через "Бухгалтера" це чиста правда , і про це є докази і не в однієїї особи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100