реклама
Sucurity Police

реклама

Перший у Черкасах соціально-мистецький проект «Торкаючись, бачу: великі українці» відкрили 2 березня у Черкаському національному університеті.

За словами організаторів, цей проект створений для руйнування стереотипів про те, що візуальне мистецтво є доступним лише для тих, хто бачить. Виставка вже побував у Львові, Івано-Франківську, Києві, Дніпропетровську. У Черкасах вона залишиться до 12 березня.

Президент Ротарі клубу «Черкаси-Центр» Тетяна Очеретяна наголосила, що створений ротарійцями зі Львову проект, є соціальним. Адже завдяки цим скульптурам люди з вадами зору можуть доторкнутися до мистецтва. Також є таблички шрифтом Бройля і можна послухати записи голосами Олександра Пономарьова і Тіни Кароль, які озвучують, хто зображений на скульптурі, внесок в історію України цієї людини, і ким зроблена ця композиція.

На скульптурах зображені 12 скульптурних портретів визначних постатей нашого державотворення для тактильного сприйняття незрячими та особами з вадами зору: Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Григорій Сковорода, Андрей Шептицький, Микола Амосов, Марія Заньковецька, Георгій Гонгадзе, Володимир Івасюк, Михайло Бойчук, Олександр Довженко, Сергій Нігоян.

- Ця виставка дуже хороша. Діти можуть доторкнутися кончиками пальців до погруддя видатних людей. Більшість дітей бачать тінь яскравого кольору. Одна з незрячих дітей побачила, що погруддя Шевченка жовтого кольору, і порівняла його із сонечком, - поділилася враженнями тифло-педагог початкових класів «КЗ Черкаська спеціальна ЗОШ-інтернат I-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради» Цюрмаста Тетяна.

Марина Клімчук

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100