За минулу добу рятувальники Черкащини сім разів виїжджали гасити загорання сухої трави.

Найбільше роботи, крім обласного центру, випало рятувальникам Канева, Катеринополя та Городищенського району.

У Черкасах, чергові караули міського гарнізону ДСНС ліквідували загорання сухої рослинності, що виникали на вулицях Онопрієнка, Чигиринська, Корольова та Руставі. Загалом вогонь встиг пройти площу в 1.3 гектари.

Рятувальники Катеринопільської пожежно-рятувальної частини більше години боролися із вогнем, який по сухій траві поширився на площі в 1 гектар. Попри зусилля рятувальників, вогонь встиг знищити 50 кущів винограду та 12 дерев горіху. Фахівцям ДСНС вдалось захистити від вогняної стихії житлові споруди.

У Каневі рятувальники ліквідували загорання сухої трави на площі 3,5 га., а в Городищенському на площі 1 га.

Причина усіх пожеж – необережне поводження з вогнем громадян та тепла вітряна погода.

Спалюючи суху траву, більшість громадян не усвідомлюють, що чинять протизаконно. Дуже часто спалення сухої трави призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню, особливо під час весняного переміщення повітряних мас надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів.

У населених пунктах таке «господарювання» теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням будівель, споруд житлового сектору і навіть життю людей. Крім того, спалення сухої трави може спровокувати лісові пожежі, наслідки яких передбачити важко.

Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до усіх громадян із настійним проханням не спалювати сухостою та не провокувати виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Сезон паління очерету 07.03.2017 21:58
Хижини можновладців в бувших плавнях чекають свого часу, шоб отжечь с огоньком!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100