реклама

реклама

Факультет електронних технологій ЧДТУ домовився про співпрацю із провідними ІТ-компаніями Черкащини, повідомляє прес-служба вишу.

IT ЧДТУ

6 березня у Черкаському державному технологічному університеті відбулась зустріч із представниками ГО «Черкаси ІТ кластер» та трьох провідних ІТ-компаній регіону (Master of Code, SPD-Ukraine та InterLink). Основною метою зустрічі є активізація співпраці між факультетом електронних технологій ЧДТУ та ІТ-спільнотою міста Черкаси.

За словами ректора ЧДТУ Олега Григора, сьогодні для системи вищої освіти вкрай актуальним є питання впровадження дуальної освіти, що дозволяє готувати фахівців-практиків, абсолютно готових до роботи на сучасних підприємствах. Тож співпраця із ІТ-компаніями може забезпечити студентам ЧДТУ високий рівень практичної підготовки, а тим же компаніям – нову генерацію висококваліфікованих фахівців.

Як зазначив на зустрічі професор кафедри радіотехніки та інформаційно-телекомунікаційних систем ЧДТУ Сергій Заболотній, сьогодні існує багато напрямків розвитку на стику електронних та інформаційних технологій (робототехніка, «інтернет речей», штучний інтелект, тощо) та постійно зростає потреба у кваліфікованих фахівцях, здатних не просто «програмувати», але й компетентних у схемотехніці, вмінні конструювати пристрої на основі мікроконтролерів та спеціалізованих мікропроцесорів. Відповідно, виникає потреба як корекції існуючих навчальних планів так і відкриття нових освітніх програм.

Учасники зустрічі намітили подальші кроки ефективної співпраці: проходження студентами ЧДТУ практики у ІТ-компаніях, удосконалення існуючих та розробку нових освітніх програм, зміст яких повинен відповідати сучасним трендам розвитку науки і технологій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100