Активізування об’єднавчих процесів визначено серед пріоритетів на Черкащині цьогоріч. Про це сказав голова ОДА Юрій Ткаченко на прес-конференції у вівторок.

прес_конф_ткаченко

Нині в області вже створені 6 об’єднаних територіальних громад. На підході – ще 4. Перші вибори там відбудуться 30 квітня. Йдеться про Степанецьку, Селищенську, Ротмистрівську та Шполянську міську ОТГ.

– Ми постійно проводимо роз’яснювальну роботу серед громад, місцевих рад про переваги об'єднання, – зауважує очільник області. – Якщо на початку ми бачили супротив, то зараз переважно маємо конструктив. Міста й села включилися у процес – тепер визначають, із ким вигідніше об’єднуватися. Своєрідні змагання. Торік наші три громади-першопрохідці отримали від держави на покрашення їхньої інфраструктури майже 13 млн грн. І стали самі собі господарями – їм ніхто не диктує, як жити. Приміром, Білозірська ОТГ за розвитковий ресурс ремонтує дороги, збудувала житло для молодих лікарів тощо.

Як сказав Юрій Ткаченко, цьогоріч в області планують створити до 40 об’єднаних громад.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Ох 09.03.2017 15:53
«Об’єднані громади – самі собі господарі»
Це що сєпаратізьм ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Голос народа 09.03.2017 10:52
"Самые лучшие правители-это те, про которых народ знает,что они есть,гораздо хуже правители,котор ых любят,ещё хуже те которых ненавидят,и уж сосем отвратительны те,над которыми народ смеётся".Юрик,а ты успел уже построить собачью будку!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Слабо аргументує 09.03.2017 10:11
Сам повірив, що сказав? Це вже так ОСББ у місті стали "господарями самі собі" - покинуті сам-на-сам зі своїми проблемами і з накрученими тарифами абсолютно на все.
А в селах ще гірше - особливо, якщо у так званих "громадах" відсутнє хоч якесь промислове виробництво, яке дає копійку до бюджету.
Двісті метрів дороги, відремонтованої у Білозір"ї і житло для двох родин лікарів у цьому ж селі аж ніяк не може бути показником "успішності реформ"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 депутат 09.03.2017 09:48
Та прості люди завжди були, і є господарями, але чомусь будують маєтки і мають мільйонні статкки наші слуги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100