реклама

реклама

kvo У нових квитанціях, які споживачі отримують від Черкаського водоканалу, окремо вказана плата за воду та каналізацію. Крім того, там є графа «сплачую». Вона призначена для тих споживачів, у яких є лічильники.

 Як повідомляє прес-служба КП «Черкасиводоканал», якщо у абонента встановлені лічильники, але показники він передає не регулярно, то нарахування здійснюються відповідно до обсягів споживання води попереднього періоду, тобто за останніми показниками, які надавав споживач. Звісно, що таке нарахування може відрізнятися від фактичного, адже людина у різні періоди року може використовувати або більше, або менше води. Тому, якщо споживач отримав квитанцію, де вказані цифри, що не відповідають фактичному водоспоживанню, він може самостійно провести розрахунок. Для цього необхідно помножити кількість використаних кубічних метрів води на 3,87 (чинний тариф для населення: 2,27 — за воду, 1,60 грн за каналізацію),  вписати отриману суму в графу “сплачую” і розрахуватися за послуги.

- Для того, щоб не було плутанини, споживачам просто необхідно щомісяця передавати нам показники водомірів, - пояснює Валерій Власюк, начальник абонентного відділу Водоканалу. - Тоді ми проводимо нарахування згідно із цими даними, вносимо їх у платіжку і сума нарахувань збігається із фактичними витратами.

Із липня цього року споживачі мають змогу передавати показники лічильників через офіційний сайт Черкаського водоканалу. У такому випадку дані автоматично вносяться у базу підприємства, і квитанцію абонент отримує із своїми фактичними витратами води і розрахунком.

За словами Валерія Власюка, користуватися системою обліку дуже зручно, адже людині необхідно зареєструватися на сайті, один раз створити шаблон своїх лічильників, і просто щомісяця із 25 до 30 (31) числа вносити показники станом на останній день місяця. Також в особистому кабінеті споживача зберігаються попередні дані, які він передавав, тому він завжди може  побачити динаміку використання води.

Передавати показники водомірів споживачі можуть і безпосередньо в абонентний відділ за телефоном: 32-11-77, 37-72-04.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100